Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Mahmudiye köyünde 1968'de 2 dönüm arazide başlayan patates üretimi, bugün 21 köydeki 10 bin hektar alanda yapılıyor. Patates hasadında işçiler, saat 04.00 civarında serin havada çalışmaya başlayıp, saat 09.00 sularında işe ara veriyor. İşçiler, bazen akşam saatlerine doğru tekrar tarlaya giriyor.
Niksar Tarım ve Orman İlçe Müdürü Namık Özdüzgün, ilçede temmuzun ortasına dek patates hasadının sürdüğünü bildirdi. İlçede yaklaşık 7 bin dekar alanda sarı patates üretimi yapıldığını belirten Özdüzgün, "Patates üretimini ülke genelinde yoğun olarak yapan birçok bölgemiz var. Sezonda patatesi Adana ve İzmir Ödemiş'ten sonra biz üretiyoruz, piyasaya sunuyoruz" açıklamasını yaptı.
Yılda ortalama 21 bin ton patates üretimi var
Yılda ortalama 21 bin ton civarında patates üretimleri bulunduğunu, bu yıl ise 22 bin ton civarında ürün beklediklerini söyleyen Özdüzgün, "Bizim ürettiğimiz sarı patates dediğimiz, özellikle üretim sezonu itibarıyla tüketilen bir ürün. Bölgemizde beyaz patatesin de üretimi gerçekleştiriliyor. Genelde sarı patates üretimi gerçekleştiriliyor. Hasadı 15 Haziran ila 15 Temmuz arasında yapılıyor" dedi.
'Verim gayet iyi'
Özdüzgün, ilçeleri için patatesin stratejik bir ürün olduğunun altını çizerek, şöyle konuştu:
Bölgemiz, Yeşilırmak havzası içinde, Kelkit Vadisi'nin merkezi konumunda bir ilçedir. Bu sene yağış itibarıyla verim açısından sıkıntılı sürecimiz olmadı. Verimin gayet iyi olduğunu düşünüyorum. Dönüme verimimiz 4-5 ton civarında. Fiyat olarak üreticimizi tatmin eden fiyatlar ortaya çıktı.
Niksar'dan patatesin özellikle Karadeniz ve Doğu Anadolu bölgelerine gönderildiğini kaydeden Özdüzgün, 1200 civarında çiftçinin bu işi yaptığını aktardı.
Patates üreticisi İhsan Yurduer de yaklaşık 25 yıldır bu işle ilgilendiğini söyleyerek, "Bu sene verim çok iyi" dedi.
Çukurova'da 220 bin ton ayçiçeği rekoltesi hedefleniyor
Malatya'da 336 bin ton yaş kayısı rekoltesi hedefleniyor
Van'da buğdaydan 85 bin ton rekolte hedefleniyor
Bakan Kirişci: 20 milyon ton buğday rekoltesi bekliyoruz
Bakan Kirişci açıkladı! Buğdayda 19,5 milyon ton rekolte bekleniyor
Mardin'de 1,5 milyon ton buğday rekoltesi bekleniyor
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.