BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisTMSF gayrimenkullerini satışa çıkardı----

TMSF gayrimenkullerini satışa çıkardı

TMSF gayrimenkullerini satışa çıkardı
13 Mayıs 2013 - 14:40 www.finansgundem.com

TMSF, Beşiktaş’taki iş merkezini ve Beykoz Paşabahçe’deki yalı arsasını 5 Haziran’da ihaleye çıkaracak

TMSF, Amme Alacakları Tahsili çerçevesinde devraldığı Beşiktaş’taki İş Merkezini ve Beykoz Paşabahçe’deki yalı arsasını 5 Haziran’da ihaleye çıkaracak.
Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), Amme alacakları tahsili çerçevesinde devraldığı 7 bin 702 metrekare arsa üzerinde kurulu bulunan Beşiktaş’taki İş Merkezini ve İstanbul Boğazı’nın en görkemli arazilerinden Beykoz Paşabahçe’deki 7 bin 639 metrekare yalı arsasını 5 Haziran Çarşamba günü kapalı teklif ve açık artırma yöntemiyle ihale edecek. Beşiktaş’taki İş merkezi 125 milyon TL, Paşabahçe Yalı Arsası ise 45 milyon TL muhammen bedelle satışa sunulacak. 
Beşiktaş’taki İş merkezi: 4 bodrum kat + zemin kat + asma kat + 10 normal kat + tesisat katı + makine dairesi katı olmak üzere toplam 18 kattan oluşuyor. Bina zemin kattan itibaren A ve B Blok olarak adlandırılan iki ayrı blok şeklinde yükseliyor. 7 bin 702 metrekare alan üzerinde kurulu bulunan plazada A ve B Blok ta her katın brüt kullanım alanı toplam 1.375 m²’dir. Katların her bir bölümünde bay ve bayan tuvaletleri ile bazı katlarda mutfak bölümleri yer alıyor. Ofis katlarının iç mekanları kullanım amacı ve ihtiyaca uygun olarak farklı bölümlendirilmiş. B Blok 9 ve 10. katların iç mekanları yönetim katı olarak diğer normal katlardan farklı dizayn edilmiştir. Bu katlarda, özel güvenlik, toplantı salonları, çalışma odası, yemek odası, yatak odası gibi özel olarak dekore edilmiş bölümler bulunmaktadır. A ve B blok 11. Katı tesisat katı, 12. Katı ise Makine Dairesi olarak planlanmış.
Bina dışındaki katlı otopark alanında 2 adet jeneratör, 4. bodrum katta 2 adet kesintisiz güç kaynağı yer alıyor. Ayrıca, tüm binada, binanın su deposuyla bağlantılı olarak çalışan springer sistemli yangın tesisatı bulunuyor. A ve B Blokta tüm katlara çalışan ve çekirdek yapıya bitişik 4’er adet personel, 1’er adet VIP asansörü, bodrum katlar arasında çalışan 4 adet hidrolik asansörü bulunuyor. Bina Ihlamur Yıldız Caddesi’ne cepheli olup, ön cephesinde ana giriş zemin seviyesinde olan 2. Bodrum kattan sağlanmaktadır. Ayrıca binanın arka cephesinde zemin kattan girişi bulunuyor.
Beykoz Paşabahçe Yalı Arsası
TMSF’nin mülkiyetinde olan taşınmaz, İstanbul ili, Beykoz ilçesi, Paşabahçe Mahallesi’nde bulunuyor. Tapuda 32 pafta, 216 ada, 18 parselde kayıtlı bulunan arsa 7 bin 639,20 m² yüzölçümüne sahip. Boğazda uzun rıhtımlı nadir parsellerden olan, arsanın anıtlar kurulu onaylı yalı rölevesi bulunuyor. 
Tarihi Geçmişi Mimar Erol Sevimlisoy’un, yaptığı araştırmayla arsada eskiden boğazın en büyük yalılarından olan Tahir Paşa Yalısı’nın bulunduğu ortaya çıkmıştır. Sevimlisoy’un, Yalının eski resimlerinden röleve projelerini çizdiği ve Anıtlar Kurulu'na tescilini yaptırdığı bilinmektedir. Saip Molla Caddesi, 19 numarada yer alan arsa, 47.5 metre rıhtım boyuyla Boğaz'ın en uzun rıhtımlı yalı arsaları arasında yer alıyor. Eski ismi Tahir Paşa Yalısı olan yalının Andonaki Yalıları ile Tevfik Paşa Yalısı arasında kaldığı tespit edilmiştir. Yalı, 1800 metrekarelik taban oturumuyla da boğazda enbüyük yalı arsalarından biri olma özelliğine sahiptir Yalının İşkodra Valisi Tahir Paşa'ya ait olduğu bundan dolayı Tahir Paşa Yalısı olarak anıldığı ortaya çıkmıştır.
İmar ve Ruhsat Durumu: İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı Boğaziçi İmar Müdürlüğü’nden alınan 15.04.2011 tarih 61828 sayılı yazıda parsel için  “27.02.2004 onanlı 1/1000 ölçekli Boğaziçi Öngörünüm Bölgesi Uygulama İmar Tadilat Planında “Sahil Şeridinde” kalmakta olup, planda parsel üzerinde 2. grup tescilli Korunması Gerekli Kültür Varlığı yapı ile köy dokusunu zedelemeyen mevcut kontür gabarisi içinde aynen kabul edilen H: m(2) yapı mevcuttur.
Kamu alacaklarının en verimli şekilde tahsili ve Fona devredilen bankaların kamuya maliyetinin asgari seviyelere indirilmesi prensibiyle çalışmalarına devam ettiğini açıklayan TMSF, 5 Haziran 2013 tarihinde büyük bir gayrimenkul müzayedesi düzenleyerek bu iki taşınmazı satacak. TMSF’nin İstanbul Merkez Binasında yapılacak İhaleye katılmak isteyenlerin en geç 4 Haziran 2013 Salı günü, saat 17.30’a kadar kapalı tekliflerini Satış Komisyonu’na teslim etmeleri gerekiyor.
 
 
 
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)