Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Tasarruf Mevduatı sigorta Fonu (TMSF), 15 Temmuz darbe girişiminin ardından Fetullah Gülen hareketiyle bağlantılı olduğu iddiası ile el konulan şirketlerden yaklaşık 600’ünün satış sürecini durdurdu.
Bloomberg News’te yer alan habere göre TMSF, bu şirketlerin sahipliği gibi bazı hukuki konuların netleşmesinden önce herhangi bir satış planlamıyor.
TMSF, tasfiye süreçlerinde danışmanlık hizmeti almak üzere aralık ayında anlaştığı TSKB, Vera Varlık Yönetimi ve Garanti Yatırım Menkul Değerler ile herhangi bir strateji toplantısı gerçekleştirmedi.
TMSF ve Vera Varlık yetkililerine ulaşılamazken, Garanti Yatırım ve TSKB yorum yapmak istemedi.
TMSF, söz konusu 596 şirketin toplam 10 milyar dolar civarında varlık değerine sahip olduğunu açıklamıştı.
TMSF ELİNDE 858 ŞİRKET VAR
Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli 16 Mart’ta yaptığı açıklamada TMSF bünyesinde 858 şirket bulunduğunu, bu şirketlerin toplam aktif değerinin 48 milyar lira olduğunu söylemişti.
TMSF'DEN YALANLAMA
Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), el konulmuş olan "600 şirketin satışının durdurulduğu" haberlerini yalanladı.
Bugün medyada TMSF'nin, FETÖ ile bağlantısı olduğu gerekçesiyle el konulan yaklaşık 600 şirketin satışını durdurduğu haberleri yer aldı. İddialarla ilgili AA'ya konuşan TMSF'den bir yetkili ise basında çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığını açıkladı.
TMSF yetkilisi açıklamasında, "KHK'ya göre zaten satış yetkisi Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli'de. TMSF'nin yetkisi olmayan bir konuda işlem yapması mümkün değildir." ifadelerini kullandı.
Soruşturma kapsamında bugüne kadar aralarında Boydak, Koza İpek, Naksan, Dumankaya, Alfemo, Yavaşçalar ve Kadıoğlu Grubu'na bağlı şirketlerin de bulunduğu Türkiye'nin dört bir yanında 800'ü aşkın şirkette, TMSF kayyum olarak görev yapıyor.
http://aa.com.tr/tr/ekonomi/tmsf-satis-durdurma-iddialarini-yalanladi/777941
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.