Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Batık bankaların off-shore şubelerine yatırılan paralar nedeni ile Emekli subay Mehmet Keramettin Bahadır’ın açtığı davada Yargıtay, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) aleyhine karar verdi. Bahadır’a 40 milyon liralık ödeme yapıldı.
Bugüne kadar, off-shore hesaplar nedeni ile 250 milyon lirayı aşan bir ödeme ödeme yapan TMSF avukatlarının takip ettiği en büyük davada karar çıktı.
Hürriyet'in haberine göre, subay emeklisi Mehmet Keramettin Bahadır 1977 yılında emekli olduktan sonra ticarete atıldı. Elde ettiği parayı da 90’lı yıllarda bankalarda ve borsada değerlendirdi. Oğlu Bülent ise oto galerisi işletti.
Dava dosyasında yer alan belgelere göre baba-oğul Bahadır’ın mevduatları Bank Kapital’deydi. Baba Bahadır, batık Egebank’ın patronu Yahya Murat Demirel ile görüşerek, hesabını, daha yüksek kazanç vaat eden Egebank’a kaydırdı. Kasım 1999’da yapılan iki transfer işlemi ile toplam 6.2 trilyon TL (6.2 milyon TL) yüzde 83 faaiz getirisi ile Egebank’a aktarıldı. 2000 yılına gelindiğinde ise Egebank’a el konuldu.
‘BİLEREK YATIRDILAR’ İDDİASI
16 yıl önce yapılan işlemin düğüm noktası da burada başlıyor. TMSF tarafı, açılan davalarda mahkemeye sunduğu evraklarda, Bahadırların paralarını Kıbrıs’ta bulunan Egebank Off Shore şubesine yatırıldığını bildiklerini iddia etti. Delil olarak da Bahadırlara verilen off-shore hesap cüzdanı ve alınan faizler gösterildi. Bahadırların avukatları ise, yatırdıkları paranın off-shore hesabına aktarıldığını bilmedikleri iddia etti.
47 MİLYON LİRAYA YAKIN
Yüklü bir alacağa konu dava 23 Aralık 2011’de İstanbul Ticaret Mahkemesi’nde açıldı. Mahkeme geçtiğimiz yıl 6 Kasım 2013’de karar verdi. Mahkeme, Baba-oğul Bahadır’a faizi ile birlikte 46 milyon 899 bin 402 TL ödenmesini istedi.
YARGITAY GERİ ÇEVİRDİ
Ticaret Mahkemesi’nin kararı Yargıtay’a taşındı. Yargıtay 11. Hukuk Dairesi, yerel mahkeme kararını oy çokluğu ile onadı. Onama kararına karşı, son olarak karar düzeltme başvurusu yapıldı. Daire, geçtiğimiz günlerde verdiği kararda, karar düzeltme talebini de oyçokluğu ile reddetti.
ÖDEME YAPILDI
Kararın kesinleşmesi ile birlikte, TMSF 40 milyon 079 bin 164 liralık ödemeyi yaptı. Son yapılan ödeme ile birlikte, off-shore hesaplar nedeni ile TMSF'nin yaptığı toplam ödeme 300 milyon lirayı buldu.
RAKAM 500 MİLYONA ÇIKABİLİR
TMSF Başkanı Şakir Ercan Gül, off-shore ödemelerini Meclis Komisyonu’nda da gündeme getirmişti. TMSF kaynakları, off-shore kapsamında yapılacak ödemelerin 500 milyon lirayı bulabileceğini belirtmişti.
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.