BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTiyatroların itirazıyla hükümetin kapatma kararı askıya alındı----

Tiyatroların itirazıyla hükümetin kapatma kararı askıya alındı

Tiyatroların itirazıyla hükümetin kapatma kararı askıya alındı
29 Aralık 2021 - 08:14 www.finansgundem.com

Belçika'da yetkililer, korona virüs kısıtlamaları kapsamında tiyatroların kapatılmasına itiraz etti. Başvuruyu haklı bulan mahkeme, hükümetin kararını orantısız bularak askıya aldı.

Belçika'da tiyatrolar, hükûmetin Kovid-19 tedbirlerine karşı aldığı kapanma kararına itiraz etti, mahkeme başvuruyu haklı buldu.

Hükûmet, 26 Aralık'tan itibaren iç ve dış mekan fark etmeksizin 200 kişiye kadar kapasiteli tüm aktiviteleri yasaklamış, buna katılımcıların ayakta olmadığı, sinema, tiyatro ve konserler de dahil edilmişti. 

Ancak karara günlerdir karşı çıkan tiyatro ve kültürel merkezlerin temsilcileri, ülkedeki idari üst mahkeme olan Devlet Konseyine itirazda bulundu.

Mahkeme, Omikron varyantı daha fazla tedbir gerektirse dahi hükûmetin tiyatro ve kültür merkezlerine yönelik kararının sebebini açıklaması gerektiğine hükmetti. Böylece mahkeme, hükûmetin kararını "orantısız" bularak askıya aldı.

Belçika, 22 Aralık'ta Omikron varyantı endişesiyle, Noel tatili döneminde Kovid-19 vakalarını düşük tutabilmek için mevcut uygulamaları sertleştirmişti.

Ülkede varyantların dağılımını takip eden laboratuvarın sorumlusu mikrobiyolog Emmanuel Andre'nin 24 Aralık'ta paylaştığı verilere göre, Omikron kaynaklıların toplam vakalar içindeki payı 3 günde ikiye katlanarak yüzde 41'e çıkmıştı.

Altın fiyatlarında Omikron düşüşü

 

Musk, Tesla hisselerini satmaya devam ediyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)