Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
2022'nin ilk ticaret heyetini fiziki olarak Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) Dubai şehrinde düzenleyen TİM, Türkiye ile BAE arasında yeni iş birlikleri ve satışlar için fırsatlar doğuracak, ihracat rakamlarını artıracak temaslarda bulunuyor.
(TİM) Başkanı İsmail Gülle, 2022 yılı için hedef olan 250 milyar dolar ihracatı gerçekleştirmek için çalışmalarının devam ettiğini söyleyerek, "Ülke ticaret hedefleri bu bakımdan son derece önemli. Türk ihracatçısı olarak dünyada gidilmedik ülke, ayak basılmadık toprak bırakmayacağız" ifadelerini kullandı.
2022 hedefi 250 milyar dolar
Açıklamada görüşlerine yer verilen Gülle, pandemi döneminin başından bu yana 73 ülkede 105 ticaret heyeti gerçekleştirildiğini belirterek, "2022 yılı için hedef olan 250 milyar dolar ihracatı gerçekleştirmek amacıyla çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor. Ülke ticaret hedefleri bu bakımdan son derece önemli. Türk ihracatçısı olarak dünyada gidilmedik ülke, ayak basılmadık toprak bırakmayacağız" değerlendirmesini yaptı.
22 sektörden 39 birlik temsilcisi ve 50 firma temsilcinin bulunduğu Dubai Ticaret Heyeti programındaki açılış konuşmasına yer verilen TİM Başkan Vekili Kutlu Karavelioğlu, bölgenin iki önemli aktörü olarak Türkiye ve BAE'nin, son dönemde ekonomi başta olmak üzere ikili ilişkilerde önemli gelişmeler kaydettiğini duyurdu.
50 Türk ve 300 BAE şirketi
Verilen bilgiye göre, Dubai'de yapılan Türkiye Birleşik Arap Emirlikleri Ticaret Heyeti ve ikili görüşmeler toplantısı, 50 Türk şirketi ile 300'ü aşkın BAE firması arasında gerçekleştirildi.
Ticaret Bakan Yardımcısı Rıza Tuna Turagay, TİM Yönetim Kurulu, birlik başkanları ile BAE Ticaret ve Sanayi Odaları Federasyonu Genel Sekreteri Humaid Mohamed Ben Salem, Dubai Ticaret Odası Başkanı Hamad Buamim, Türkiye'nin Dubai Başkonsolosu Mustafa İlker Kılıç'ın katıldığı açılış töreninin ardından heyette bulunan firmalar arasında ikili ve yuvarlak masa görüşmeleri yapıldı.
BAE'ye ihracat 5,5 milyar dolar
Geçen kasım ayında Türkiye ile BAE arasında 10 ayrı anlaşma imzalandı. Bu bağlamda iki ülke enerji, petrokimya, teknoloji, ulaşım, altyapı, sağlık, finansal hizmetler, gıda ve tarım gibi çeşitli alanlarda iş birliklerini geliştirebilecekleri bir fırsata kavuşmuş oldu. Türkiye'nin BAE'ye ihracatı geçen yıl yüzde 94 artışla 5,5 milyar doları buldu.
TİM'in gerçekleştirdiği çalışmaya göre, BAE'nin Türkiye'den mevcut durumda ithal etmediği ancak ithal edebileceği 317 ürün tespit edildi. BAE'nin söz konusu ürünlerde 10,5 milyar doları aşkın ithalatı olurken, 317 üründe BAE'nin Türkiye'den ithalatı bulunmuyor. Söz konusu 317 üründen 45'inde Türkiye, ciddi rekabet avantajına sahip. Sadece 45 üründe BAE'nin 400 milyon doları aşkın ithalatı bulunuyor.
2021'de BAE'ye sektörel bazda en çok ihracat gerçekleştiren sektörler, mücevher, kimyevi maddeler ve hazır giyim olarak sıralandı.
İMMİB'ten ihracata 6,7 milyar dolarlık katkı
Net ihracatçı olmayan şirketlere reeskont imkanı
Türkiye'nin ABD'ye gıda ihracatı yüzde 76 arttı
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.