Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Son birkaç yıldır dövizdeki yüksek artış ve TL'nin aşırı değer kaybı yabancı yatırımcıların ticari gayrimenkullere olan talebini patlattı ve yabancılar gözünü bu alandaki gayrimenkul yatırım fırsatlarına çevirdi.
Ticari Gayrimenkul Yatırımcıları Derneği (TİGAYAD) Genel Başkanı İsmail Akartürk, “Dövizdeki bu artış bu şekilde devam ederse yabancıların ticari gayrimenkul piyasasında hakim rol oynamaları bile beklenebilir” diye konuştu.
“Özellikle TL'nin değer kaybettiği bu dönemde yabancı yatırım fonları Türkiye' de birikimlerini değerlendirmek üzere bize başvurularda bulunuyor” diyen TİGAYAD Başkanı Akartürk,
“Dünyanın önde gelen yatırım fonlarından Templeton gibi birçok yatırım fonu ile görüşmelerimiz devam ediyor. Yoğun yatırım talepleri alıyoruz ve şu an için gelen bu talepleri karşılamaya çalışıyoruz. Tüm bunları düşününce mesleki kariyerim boyunca hiç bu kadar yabancı fon talebi ile karşılaşmadım diyebilirim”dedi.
KİRA GETİRİSİ YÜKSEK
Yabancılara yapılan gayrimenkul satışlarının doğrudan yabancı sermaye yatırımlarına kıyasla yılın ilk yarısında 2018'de yüzde 43 iken, 2019' da yüzde 46'ya, 2020'de yüzde 55'e ve 2021'de ise yüzde 59'a yükseldiği dile getiren Akartürk, “Yabancı sermayeli gayrimenkul yatırımlarının içerisinde ise ticari gayrimenkul yatırımlarının giderek arttığı tespit edilmektedir” diye konuştu.
Akartürk,
Ticari gayrimenkule duyulan ilginin nedenlerini; yüksek kira getirili olması, konuta göre daha az masraf gerektirmesi, yıllar itibari ile daha yüksek değer kazanması ve kiracılarının ödeme gücünün daha yüksek olması olarak sıraladı.
Yüzde 48'lik artış yaşandı
2021 yılının ikinci çeyreğinde 731 milyon dolarlık yabancı sermayeli gayrimenkul yatırımı yapıldığını dile getiren TİGAYAD Başkanı İsmail Akartürk,
“2020 yılı aynı döneminde 495 milyon dolarlık yatırım girişine kıyasla 2021 yılı ikinci çeyreğinde yüzde 48 oranında artış görünmektedir. Buna göre ikinci çeyrekte yaklaşık 236 milyon dolarlık ilâve bir yatırım artışı oldu” ifadelerini kullandı.
(Sözcü)
Yabancıya konut satışında yeni düzenleme
Vatandaşlık almak isteyen yabancıların ‘konut fiyatı hilesi’ engellendi
Her şey satılıyor,her şey elden çıkıyor,bakalım sonu nereye varacak?Bu gidişle toprağ ve bütün varlığı yabancıların elinde olan bir ülkede yaşayacağız.Türklerin mal mülk alması bir hayal.Dolar yükseldikçe tl.ler yap işlet devretlere akıyor.
KENDİ VATANDAŞLARIMIZ İÇİN DE SOSYAL KONUTLAR YAPILIP SATILIK VEYA KIRALIK BARINMALARI SAĞLANMAZ İSE HİÇ KİMSENİN MAL/CAN GÜVENLİĞİ KALMAZ ASGARİ ÜCRETLİNİN KONUT ALMA İMKANI KALMADIĞINA GÖRE ONLARIN KİRALAYABİLECEĞİ SOSYAL KONUTLAR YAPILIP KİRAYA VERİLMELİDİR
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.