Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Küçük ve orta ölçekli işletmelere (KOBİ) devlet destekli ticari alacak sigortası tebliğinde düzenlemeler yapıldı.
Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun (SEDDK) Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanan ve ilgili tebliğde düzenlemeler yapan tebliğiyle, devlet destekli ticari alacak sigortası şartları arasında yer alan KOBİ'lerin sağlaması gereken ciro şartı 125 milyon TL'den 250 milyon TL'ye çıkarıldı.
Düzenlemeyle, kapsam dahilindeki KOBİ'lerin, satış vadesinin sözleşme veya fatura üzerinde belirtildiği satışları da alacak sigortasıyla teminat sağlanacak satışlar arasına eklendi.
Taksit sayısı 5'e çıkarıldı
Yeni düzenlemeye göre sigorta prim hesabında ilgili KOBİ'nin son mali yıldaki vadeli satışlarından elde ettiği cirosunun tamamına yönelik beyanı esas alınacak. Prim tutarının ödenmesinde taksit sayısı da 3'ten 5'e çıkarıldı.
Sigortada net prim ve azami teminat tutarının vadeli satışlardan elde edilen ciro esas alınmak üzere hesaplanmasına ilişkin tabloya da ciro şartının artırılmasına yönelik hüküm paralelinde 175-250 milyon TL katı eklendi.
Buna göre net prim ve azami teminat tutarı; elde edilen vadeli 175 milyon TL ile 250 milyon TL arasındaki ciroda; 120 güne kadar vadeli satışlar için %0.20, 180 güne kadar vadeli satışlar için %0.26, 240 güne kadar vadeli satışlar için %0.32, 360 güne kadar vadeli satışlar için de %0.47 olarak belirlendi.
Kredi limitleri %50 artırıldı
Tebliğde ciroya göre alıcı başına azami kredi limitini belirleyen tabloda da düzenleme yapıldı ve söz konusu kredi limitleri %50 oranında artırıldı. Bu tabloya da ciro şartının artırılmasına paralel olarak 175 milyon TL - 250 milyon TL katı eklendi ve bu ciroda alıcı başına sağlanacak azami kredi limiti 1 milyon TL olarak tespit edildi.
Tebliğde yapılan değişiklikle, basit usul dışındaki vergi mükellefleri tebliğle teminat sağlanacaklar kapsamından çıkarıldı. Buna yönelik risk değerlendirmesinin yapılabilmesi için işletmenin yurt içinde kurulu bulunması şartı getirildi.
Düzenlenen sigorta sözleşmeleri için 17 olarak belirlenen prim tutarı üzerinden uygulanacak komisyon oranı da %17 olarak yeniden tespit edildi.(Dünya)
SEDDK: Zorunlu trafik sigortasında teminatlar 0 oranında artırıldı
Erken emeklilikte staj sigortası ve 41. madde detayı!
Hisarcıklıoğlu: Ülkelerin gelişmişliğini belirleyen sigortacılık sektörüdür
KOBİ’lerin sınıflandırılmasında parasal sınırlar değişti
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.