Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan dün Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu’nda milletvekillerinin sorularını yanıtladı.
Bakan Pekcan henüz bir sicil affının gündemde olmadığını fakat konunun tekrar gündeme getirileceğini söyledi.
‘SİCİL AFFI TEKRAR GÜNDEME GELECEK’
Esnaf sanatkarlara sicil affı getirilmesine ilişkin bir soruya Pekcan, “Sicil affı bizim tek başına alabileceğimiz bir karar değil. İlgili bakanlıklarımızla bunu daha önce de konuştuk, tekrar gündeme getiririz” dedi.
KARA LİSTE AFFI İÇİN KANUN TEKLİFİ VERİLMİŞTİ
İYİ Parti Muğla Milletvekili Metin Ergun geçen hafta verdiği kanun teklifinde kara listeye giren vatandaşların borcu için af talep etmişti.
Ergun borcunu 8 ay içinde ödeyen ya da yeniden yapılandıranların kara listeden çıkarılmasını öngören bir kanun üzerinde çalışmıştı.
Milletvekili kanun teklifini verdikten sonra şu ifadeleri kullanmıştı:
2017 yılında tüketici kredileri ve kredi kartları, kobi kredileri ve ticari krediler nezdinde takipteki kredilerin brüt tutarı 64 milyar TL düzeyindeyken, bu rakam 2019’un haziran ayında 116 milyar TL’ye ulaşmıştır. Bankalara borçlarını ödemiş olmalarına rağmen sicil dosyaları nedeniyle kredi talebinde bulunan vatandaşlar sorunlar yaşamaktadır.
Daha önce çıkarılan yasalar ile Türkiye Bankalar Birliği’ne nezdinde kurulan Risk Merkezi’nin tuttuğu sicil kayıtlarının dikkate alınmayabileceği öngörülmüştür. Ancak bu ifade, bankalar ve finansal kuruluşlara takdir yetkisi sağlamakta ve vatandaşlarımızın sorunlarına çözüm getirememektedir. Bu nedenle sicil affı kanun değişikliği gerekmektedir.
12 MİLYON 500 BİN KİŞİ EKONOMİK SIKINTIDA
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Ayhan Barut dün genel kurulda yaptığı açıklamada resmi kurumlardan aldığı rakamları paylaşarak, sadece kredi kartı borcu yüzünden yasal takibe düşen 3 milyon vatandaş olduğunu belirtti. Barut, “Ülkemizde kara listeye giren, temerrüde düşen ve icralık olan 12 milyon 500 bin kişi bulunuyor” dedi.
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.