BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaÖdeme SistemleriThodex'in merkezindeki arama sona erdi----

Thodex'in merkezindeki arama sona erdi

Thodex'in merkezindeki arama sona erdi
22 Nisan 2021 - 22:11 www.finansgundem.com

Kripto para borsası Thodex'in merkezinde yapılan arama sona erdi. Şirketteki bilgisayarlara el konuldu

Kripto para borsası Thodex hakkında başlatılan soruşturma kapsamında, şirketin genel merkezinde polis tarafından arama sonucunda şirketteki bilgisayarlara el konuldu. Soruşturmada gizlilik kararı alındığı öğrenilirken, şu ana kadar kimsenin gözaltına alınmadığı belirtildi.
Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca kripto para borsası Thodex hakkında başlatılan soruşturma kapsamında, 2 milyar dolarlık kripto parayla yurt dışına kaçan Faruk Fatih Özer kurduğu şirketin genel merkezinde polis tarafından arama yapıldı.

Alınan bilgiye göre, borsanın internet sitesine iki gündür erişilemediği gerekçesiyle çok sayıda kişinin mağdur edildiği iddiası üzerine başlatılan soruşturmada, savcılığın talebi üzerine şirketin genel merkezinde arama yapılmak amacıyla Sulh Ceza Hakimliğinden arama ve el koyma kararı alındı.

BİLGİSAYARLARA EL KONULDU

Karar uyarınca, Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, kripto para borsası Thodex'in Kadıköy Merdivenköy Mahallesi Nida Kule'de bulunan genel merkezine geldi. Burada yapılan aramanın ardından şirketteki bilgisayarlara el konuldu. Şirket ofisinde polis ekipleri tarafından gerçekleştirilen arama yaklaşık 5 saat sürdü.

Kripto para borsası Thodex'in merkezinde yapılan arama sona erdi: Şirketteki bilgisayarlara el konuldu

HENÜZ GÖZALTI YOK

Soruşturma kapsamında, mağdur olan kişiler ile şirket çalışanlarının ifadeleri İstanbul Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünde alınıyor.

Öte yandan savcılığın talebi üzerine, soruşturmada gizlilik kararı alındığı öğrenilirken, şu ana kadar kimsenin gözaltına alınmadığı belirtildi.

NİTELİKLİ DOLANDIRICILIKTAN SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca şirketin yetkilileri hakkında resen soruşturma başlatılırken, Thodex'in sahibi Fatih Faruk Özer hakkında, "nitelikli dolandırıcılık" suçundan suç duyurusunda bulunulmuştu.

Kripto para borsası Thodex'in merkezinde yapılan arama sona erdi: Şirketteki bilgisayarlara el konuldu

Vurgunu 4 gün önceden gördü: Kaçış stratejisine benziyor

 

Thodex'in hesaplarına MASAK'tan bloke kondu

 

Çavuşoğlu: Thodex’in kurucusunu tanımıyorum

 

Thodex’te 2 milyar dolar buharlaştı, Fatih Özer’den ilk açıklama geldi

 

Thodex'in sahipleri ABD'ye kaçtı

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (9)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • vatandaş23 Nisan 2021 13:46

    ne olmuş ne olmuşşşşşşşşşş benede annadın heleeeeeeheeee annadımm yahu tedbir alması gerekenler neden almamışşşşşşş hırsız zaten hırsız sen niye görvini zamanında yapmadın a hökümat

  • fafa23 Nisan 2021 12:53

    Atı alan Üsküdar'ı geçti.Türkler kısa yoldan zengin olunulamayacağını bir türlü anlamıyor.

  • tosunpaşa23 Nisan 2021 09:51

    el dunyayı çarparbunlarda  mılleti çarpıyor...yazık oldu mıllete .kırıpto ğaramı olur allah askına mıllet ac gözlu olursa bedava yem fare kapannda olur..daha ne tosuncuklar cıkacak..

  • 61 23 Nisan 2021 03:50

    Tosuncuklar yetişiyor maşallah

  • Numan 22 Nisan 2021 23:46

    Aracı kurumlar bu işleri yapmalı banka aracı kurumlar kripto alınıp satıla bilmeli daha çok dolanricilik olur bu işlerde şahıs veb sitesi kurmuş milletin kriptollari satıp kaçmış spk yasaklamaliydi. Müsaade etmemeliydi.

  • Reis o kadar uyarmıştı23 Nisan 2021 04:57

    Reis tek ne yapsın, en son mantar gibi biten faizsiz ev araba firmaları için bürokratları o kadar uyarmıştı “ yeni tosun vakaları istemiyorum tedbir alın “ diye..Bunlarında riskli olduğu bilindiği halde bürokrat/danışman artık kim takip ediyorsa önlem almalılardı..

  • Musa22 Nisan 2021 23:37

    Aramada ne buldular acaba :)

  • Hahaha22 Nisan 2021 23:02

    BU DAHA BAŞLANGIÇ KÜRESEL ÇAPTA Bİ VURGUN OLABİLİR

  • Mg22 Nisan 2021 22:38

    Türkiye thodexle boğuşurken Hindistan varyantı ülkeyi kasıp kavuracak çok yazık... Tam kapanma şart şimdi değilse ne zaman... Bu kafayla turizmi de kaybedeceğiz...