<
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaSporTFF’de ‘çifte koltuk’ istifası----

TFF’de ‘çifte koltuk’ istifası

TFF’de ‘çifte koltuk’ istifası
24 Temmuz 2013 - 16:07 www.finansingundemi.com

Danıştay İdari İşler Kurulu’nun ‘hukuka aykırı’ kararı üzerine YÖK Denetleme Kurulu Başkanı İlyas Doğan ikinci görevini bıraktı

YÖK Denetleme Kurulu Başkanı ve Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Etik Kurulu Üyesi Prof. Dr. İlyas Doğan, Danıştay İdari İşler Kurulu’nun kararı üzerine TFF’deki görevini bıraktı. Hürriyet gazetesinin “Çifte koltuk kararı” haberinin ardından Prof. Dr. İlyas Doğan, hakkında çıkan iddialar karşısında yazılı bir açıklama yaparak, Futbol Federasyonu'ndaki görevinden istifa ettiğini bildirdi. 
YAZILI AÇIKLAMA YAPTI

Doğan tarafından yapılan yazılı açıklama şöyle:
"Bilindiği üzere Haziran 2011 tarihinden beri Yükseköğretim Genel Kurulu'nun görevlendirmesi nedeniyle federasyonumuzun etik kurulu üyesi bulunmaktayım. Altında imzam bulunan etik kurulu raporu, sporda dürüstlüğe aykırı davrananlar için bir hakikat tokadı olmuştur. Şahsımın ve diğer kurul üyesi meslektaşlarımın, sporda dürüstçe mücadele yolunda ahlak ve etiğe aykırı davranışların bir yaptırıma bağlanmasına dönük katkısının her zaman övgüyle hatırlanacağına inanıyorum. Hazırlamış olduğum raporun UEFA tarafından da kabul edildiği kamuoyunun bildiği bir husustur. Ancak spor alanında ahlak ve etiğin egemen olması yönünde diğer etik kurulu üyeleri ile beraber verdiğimiz hizmeti cezalandırmak isteyenler, bir süredir şahsıma karşı basın yolu ile yürütülen linç kampanyasından büyük bir memnuniyet duymalıdırlar. Diğer yandan halen yürütmekte olduğum Yükseköğretim Denetleme Kurulu Başkanlığı görevinin doğal bir gereği olarak milyonlarca liralık yolsuzlukların üzerine ısrarla gitmemin bazı çevreleri rahatsız ettiğini biliyorum. Gerçekleştirdikleri yolsuzlukların örtbas edilmesi için yaptıkları baskılardan sonuç alamayanların yargı tarafından suçsuz görüldüğüm bir konuda; gerçeği bilmelerine rağmen, sanki iddialar yüce yargı tarafından sabit görülmüş gibi çıkan haberleri ellerini ovuşturarak okuduklarından eminim. Hakkımda ısrarla haber üretenler şahsımı arayıp iddiaların gerçek olup olmadığını sorma cesaretini bile gösterememişlerdir. Ancak bütün kamuoyu bilmelidir ki, hak bildiğim adaleti arama ve dürüstlük yolunda tek başına kalsam bile asla ödün vermeyeceğim. Şahsıma yürütülen haksız kampanyanın hem mensubu bulunduğum Yükseköğretim Kurulu, hem de Türkiye Futbol Federasyonu'nu yıpratmasına müsaade etmem mümkün değildir. Bu nedenle Türkiye Futbol Federasyonu Etik Kurulu üyeliğinden istifa ediyorum."
MAHKEME KARARI NEYDİ?
Danıştay’ın en üst karar organı olan İdari İşler Kurulu, Doğan’ın YÖK Denetleme Kurulu Başkanlığı görevini yürütürken, aynı zamanda Türkiye Futbol Federasyonu Etik Kurulu Üyesi olmasını hukuka aykırı buldu. Kurul, ayrıca Doğan’ın dönemin TFF Başkanı Mehmet Ali Aydınlar’ın Mütevelli Heyeti Başkanı olduğu Acıbadem Üniversitesi’ne ilişkin hazırladığı raporlarla menfaat sağladığını savunup yargılanmasını istedi. Oy birliğiyle alınan kararda, Doğan’ın yargılamasının Yargıtay’da ilgili ceza dairesinde yapılmasına, dosyanın Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’na ve Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’na gönderilmesine karar verildi. Taraflara tebliğ edilen 29 Mart tarihli kararda, Danıştay 1’inci Dairesi’nin 5 Şubat’ta Doğan hakkında men-i muhakeme (kovuşturmaya yer olmaması) kararı verdiği anımsatıldı. Bu karar incelendiğinde Prof. Doğan’a ‘2547 sayılı YÖK Kanunu’nun 8’inci maddesine aykırı olarak Doğan’ın denetimini yaptığı Acıbadem Üniversitesi’nin Mütevelli Heyeti Başkanı Mehmet Ali Aydınlar’ın başkanlığını yaptığı Türkiye Futbol Federasyonu’nda Etik Kurulu Üyesi olarak görev almak ve menfaat sağlamak suretiyle görevini kötüye kullanmak’ suçunun isnat edildiği anımsatıldı. 
(Hürriyet)
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)