BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisTEŞMİL İÇİN BANKALAR ZAMANA OYNUYOR----

TEŞMİL İÇİN BANKALAR ZAMANA OYNUYOR

TEŞMİL İÇİN BANKALAR ZAMANA OYNUYOR
03 Haziran 2009 - 00:36 www.finansgundem.com

Finans, Fortis ve Denizbank'ı ilgilendiren Teşmil uygulaması için bankalar zamana oynamaya başladılar. Çalışanlarını bu konuda bilgilendirmeyen banka yönetimi bu konunun banka içerisinde konuşulmasını sözlü olarak yasakladı. Peki bundan sonra ne olacak?

Teşmil, Bakanlar Kurulu kararı olmasına rağmen uygulanıp uygulanmaması banka yönetimlerine bağlı. Ancak bankaların bu konuda sessiz kalması ve çalışanlarının bilgilendirmemesi banka yöneticilerinin teşmil uygulamaya niyetleri olmadığını gösteriyor. Şİmdi üç bankanın Teşmil kararı ile ilgili tutumları ve Banka yöneticilerinin çevrelerine aktardıklarını okuyucularımza paylaşıyoruz: Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş'in yakın çevresine "performans kritirlerine göre çalışanlara zam yaptıklarını ve İş Bankası'nın uyguladığı ücret politikalarının Denizbank'a uymayacağını söylediği" biliniyor. Bize gelen bilgilere göre Denizbank yönetimi aynı şeyleri Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na söylemeye hazırlanıyor. Finansbank yönetiminin ise Resmi Gazete'te yayımlanan Bakanlar Kurulu kararını, İngilizceye çevirtip Yunanistan'daki merkeze gönderdiğine dair bilgiler var. Tabi ki bu kararın uygulanacağı anlamına gelmiyor. Genel kanı banka yönetiminin zamana oynadığı yönünde... Ayrıca banka yönetiminin bu yıl çalışanlarına yüzde 0, yüzde 3 ve yüzde 5 olmak üzere üç ayrı zam uygulaması yaptığı biliniyor. Banka yönetimi neden zamana oynuyor. Çünkü teşmil kararının 31/03/2010 tarihine kadar uygulanması gerekiyor. Ondan sonra bu kararın bir geçerliliği yok... Fortis yönetimi ise sesizliğini koruyor. Teşmil kararını uygulamaya niyeti olmayan banka yönetiminin çalışanlara yaptığı 50 liralık zammı da ilk zam kesintisi adı altında geri aldığına dair söylentiler var. Bu arada teşmil kararından sonra BASİSEN Genel Başkanı Metin Tiryakioğlu'nun üç banka genel müdürünü de ofislerinde ziyarat ettiği, ancak banka yöneticilerinden kararın uygulanacağıan dair olumlu bir sonuç alamadığı için ziyaret konusunda kamuoyuna açıklama yapılmadığı söyleniyor. Görüşmelerden çıkan sonuca göre banka yöneticileri Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na kendi ücret politikaların anlatıp teşmile gerek olmadığı konusunda Bakanlığı ikna etmeye çalışacaklar. Peki bundan sonra ne yapılabilir? Açık konuşmak gerekirse BASİSEN'in eli kolu bağlı. Ancak sendikanın henüz son kozunu oynamadığını söyleyelim. Sendika önümüzdeki günlerde bir hamle daha yapabilir... Bu konunu uygulanması için konunun Bakanlığın, basının kısacası kamuoyunun sürekli gündeminde olması lazım. Ayrıca çalışanlar dava açarak da bu kararın uygulanmasını sağlayabilirler. Bir kişinin açağı dava ile kararın uygulanması sağlanabilir. Ancak çalışan sayısının azaldığı, ekonomik krizin sürdüğü bu ortamda,açık konuşmak gerekirse çalışanların bunu göze alması da zor görünüyor. Bu konudaki görüş ve önerilerinizi [email protected]'a atabilirsiniz.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)