Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Rekabet Kurulu, 2021'de 460 işlemle ilgili incelemelerini sonuçlandırdı ve teşebbüslere rekabet ihlalinden yaklaşık 4,4 milyar lira idari para cezası verdi.
Kurul, geçen yıl kartelleşmeyi ve tekelleşmeyi engellemek, tüketici faydasını artırmak, piyasa mekanizmasının sağlıklı şekilde işlemesine ve uluslararası rekabet gücünün artırılmasına katkıda bulunmak, yatırım ortamının sağlıklı işlemesini temin etmek misyonuyla çalışmalarını yoğunlaştırdı.
İhlalleri hızlı tespit ederek şikayet beklemeden proaktif müdahalelerle rekabetçi işleyişi norm haline getirmek için başta insan kaynağı ve analitik kapasite artırımına dönük reformlarına devam eden Kurul, özellikle kartelleşme ve dijitalleşme başta olmak üzere birçok alanda incelemelerini sürdürüyor.
Dünya'nın haberine göre, Kurul, kararlarının kapsamı, niteliği ve sonuçlarına göre, 302 birleşme ve devralma, 74 rekabet ihlali, 46 diğer, 22 menfi tespit-muafiyet, 9 yargı kararları ve 7'si özelleştirme dolayısıyla olmak üzere 460 işlemi sonuçlandırdı. Gıda endüstrisinde 55, bilişim teknolojileri ve platform hizmetleri ile kimya ve madencilikte 50'şer, makine endüstrisinde 42, sağlık hizmetlerinde 37, banka, sermaye piyasasında 29, lojistik, depolama ve posta alanında 27, otomotiv ve taşıtla ile altyapı hizmetlerinde 25'er, inşaatta 23, diğer alanlarda 22, ormancılık ve ahşaba dayalı endüstriler ile tarım ve tarımsal ürünlerde 11'şer, kültür, sanat, eğlence, dinlence, spor, şans oyunları ve eğitim alanında 9, tekstil ve hazır giyim ile gayrimenkul hizmetlerinde 7'şer, telekomünikasyon ile konaklama, seyahat ve tur operatörlüğü alanında 6'şar, sanayi endüstrisinde 5, medya, reklamcılık ve yayıncılık ile mesleki, deri/deri mamulleri, kauçuk ve plastik ile bilimsel ve teknik faaliyetlerinde 4'er, mücevherat alanında ise 1 dosya karara bağlandı.
Rekabet ihlalleri alanında 74 dosyadan 44'üne ret kararı veren Kurul, 25'ine idari para cezası uygulanmasını kararlaştırdı. Kurul, 5'ine ilişkin de taahhüt üzerine sonlandırma kararı verdi. Rekabet ihlallerinde 10 dosya ile gıda endüstrisi, 8'er dosya ile bilişim teknolojileri ve platform hizmetleri, sağlık hizmetleri ile kimya ve madencilik alanları ilk sıralarda yer aldı.
Kurul, geçen yıl teşebbüslere toplam 4 milyar 355 milyon 666 bin 695 lira idari para cezası verdi.
Rekabet Kurumu 2021 birleşme ve devralma rakamlarını açıkladı
Rekabet Kurulu, n11'in Getir'e devredilmesine onay verdi
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.