BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündem Terör neden TUSAŞ'ı hedef aldı? Milli muharip uçak KAAN gündemdeyken...----

Terör neden TUSAŞ'ı hedef aldı? Milli muharip uçak KAAN gündemdeyken...

 Terör neden TUSAŞ'ı hedef aldı? Milli muharip uçak KAAN gündemdeyken...
24 Ekim 2024 - 08:58 www.finansgundem.com

Türkiye'nin yerli milli projelerini geliştiren ve savunma sanayisindeki dışa bağımlılığını bitme noktasına getiren TUSAŞ neden hedef alındı?

Ankara'nın Kahramankazan ilçesindeki yerleşkesi terör saldırısının hedefi olan Türk savunma ve havacılık sanayisinin lider şirketlerinden TUSAŞ, son yıllarda çok önemli projelere imza attı.

TERÖRLE MÜCADELEDE GÜVENLİK GÜÇLERİNE HİZMET VERİYOR

1973'te kurulan TUSAŞ, Türkiye'nin ihtiyaç duyduğu hava araçlarının tasarım, üretim ve modernizasyonunun yanı sıra ihracat faaliyetleri yürütüyor. Şirketin koordinasyonunda üretilen Atak helikopterleri, T70 helikopterler, Anka ve Aksungur insansız hava araçları gibi hava platformları terörle mücadelede güvenlik güçlerine hizmet veriyor.

GÜVENLİK GÜÇLERİNİN HAVA GÜCÜNÜ TUSAŞ GELİŞTİRİYOR

Hürkuş Temel Eğitim Uçağı, Hürjet Eğitim ve Hafif Taarruz Uçağı, Gökbey Genel Maksat Helikopteri gibi ürünleri ve insansız savaş uçağı Anka III'ün testleri de yoğun şekilde sürüyor. Şirketin en önemli projelerinden biri de yapım süreci devam eden milli muharip uçak Kaan, ülkenin havacılık tarihi açısından önemli bir dönüm noktasını oluşturuyor.

GELİŞTİRDİĞİ ÜRÜNLERLE DIŞA BAĞIMLILIK AZALDI

Kaan projesi ile Türkiye, savaş uçağı tasarımında ve üretiminde dünya genelinde önde gelen ülkelerden biri olma yolunda önemli bir ilerleme kaydediyor. Kaan, Türkiye'yi 5. nesil uçak üretebilen sınırlı sayıda ülke arasında konumlandıracak. Bu proje, Türkiye'nin savunma sanayisindeki bağımsızlığını artırarak dışa bağımlılık oranını düşürecek. Kaan'ın 2028 yılında Türk Hava Kuvvetleri envanterine dahil edilmesi hedeflenmekte.

TUSAŞ'a terör saldırısı: 5 şehit, 22 yaralıTUSAŞ'a terör saldırısı: 5 şehit, 22 yaralı

 

Ankara'da TUSAŞ'a terör saldırısıAnkara'da TUSAŞ'a terör saldırısı

 

TUSAŞ’a terör saldırısı için yayın yasağıTUSAŞ’a terör saldırısı için yayın yasağı

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)