Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Tepe Savunma ve Güvenlik Sistemleri’nin yeni fikir ve projeleri sektöre kazandırmak amacıyla yola çıktığı Hackathon projesinin kazananları belli oldu. Türkiye’de güvenlik alanında bir ilk olan maraton kapsamında, güvenlik tarama ekipmanlarında yazılım desteği sağlayan fikir birinci olurken; 360 derece ve görünmeden güvenlik sağlanmasına imkân veren proje ikinciliğe layık görüldü. Üçüncü olan fikir ise kişisel alarm sistemi üzerine kurgulandı. Her üç proje, 2019 yılında Tepe Savunma tarafından geliştirilerek hayata geçirilecek.
200 kişilik rekor katılıma sahne olan ve 12 grubun finale kaldığı Hackathon’da birinci 20 bin TL, ikinci 15 bin TL ve üçüncü proje ise 5 bin TL ödüle hak kazandı. Hackathon’da dereceye girenlere ödülleri Tepe Savunma Genel Müdürü Bora Doğualp, Fütürist Alphan Manas ve Teknoloji Yazarı Serdar Kuzuloğlu tarafından verildi.
“SEKTÖRÜMÜZÜN OYUN KURUCUSUYUZ”
Amaçlarının güvenlik sektörüne öncülük ederek yenilikçi fikirleri desteklemek ve sürdürülebilir kılmak olduğunu söyleyen Bora Doğualp, “Güvenlik sektöründe oyun kurucu rolündeki şirketimiz için inovasyon, ticari başarılarımızı devam ettirmek, geleceğe önceden hazırlanmak ve sıkı rekabet koşullarında mücadele etmek için vazgeçilemez bir unsur. Özellikle bu konu üzerinde çalışan inovasyon departmanımız bulunuyor. Müşterilerimize daha iyi hizmet verebilmek için 360 derece güvenlik çözümleri geliştirme çalışmalarımız devam ediyor” diye konuştu.
Tepe Savunma’nın “Aramızdaki Bağ Fikirlerle Güçleniyor” anlayışıyla uzun soluklu bir fikir maratonu düzenleyerek yaratıcı beyinlerin peşine düştüğünü ifade eden Doğualp, “Temel amacımız yeni fikir ve projeleri şirketimize ve sektöre kazandırmaktı. Çıkan ürün ya da hizmet fikirlerini hayata geçirmeyi, katma değer yaratacak ürün, metot ya da hizmetlere dönüştürülmesini bu projede esas hedef olarak benimsedik” değerlendirmesinde bulundu.
Üniversitelerin kuluçka merkezlerinin, start up’ların, girişimcilerin, yazılımcıların ve pazarlamacıların fikir yarışına sahne olan Hackathon’da, Bilkent Cyberpark, ODTÜ Teknokent, İTÜ Kuluçka Merkezi ile iş birliği yapıldı.
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.