Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
FINANSGUNDEM.COM
Sabancı Grubu’nun sahibi olduğu, dünyanın önde gelen otobüs ve midibüs üreticilerinden Temsa’nın, geçtiğimiz aylarda sürpriz bir şekilde Rıfkı Enver Ünver’e ait olan True Value Capital Partner's şirketine satıldığı haberi piyasaların önemli gündem haberleri arasına girmişti.
Sabancı Holding’den yapılan KAP açıklamasında, “Şirketimiz portföyünde yer alan 102.308.216,34 -TL nominal değerdeki 10.230.821.634 adet TEMSA ULAŞIM ARAÇLARI SANAYİ VE TİCARET A.Ş.'ne ait hisse senetlerinin tamamı, 182.693.243,46 TL bedelle True Value Capital Partner's şirketine 30.05.2019 tarihinde satılmış, satış işlemi tamamlanmış, satış bedelinin tamamı tahsil edilmiştir. Satış anlaşmasına göre 825.000.000,00 -TL şirket değeri üzerinden borç ve nakit düzenlemeleri yapıldıktan sonra 375.000.000,00 –TL hisse değeri karşılığında devir gerçekleştirildi.” İfadelerine yer verilmişti.
True Value Capital Partner's Ltd. Şirketi’nin ise ilginç bir şekilde Temsa satışından önce, 29.03.2019 tarihinde 100 bin İsviçre Frangı sermayeli olarak Rıfkı Enver Ünver’in eşi Rukiye Devres Ünver tarafından İsviçre’nin Lozan kentinde kurulduğu ve Yönetim Kurulu Başkanı olarak Rıfkı Enver Ünver’in atandığı göze çarpıyor.
ÇALIŞANLAR HUZURSUZ
Ancak Temsa’yı satın alan Rıfkı Enver Ünver’in satış işleminin üzerinden çok fazla süre geçmemesine karşın şirketin borçlu olduğu iddiaları, bankalarla yapılandırma görüşmelerine başlandığı ve gündemlerine bir anda giren bu konu ile ilgili bankaların geçtiğimiz hafta bir toplantı düzenledikleri haberleri üzerine finans çevrelerinde gözler tekrar Temsa’ya çevirdi. Satışın hemen sonrasında karşılaştıkları taleple ilgili bankaların olumlu yaklaşım sergilemedikleri iddiası da konuşanlar arasında.
Sabancı Grubu’nun otomotiv sektöründeki önemli yatırımlarından olan ve ülkemizin köklü şirketleri arasında bulunan Temsa’nın, Rıfkı Enver Ünver’e satışı sonrası karşılaşılan belirsizlikler ile satışın üzerinden geçen çok kısa bir sürede borçlarını yapılandırma aşamasına gelmiş olmasının düşündürücü olduğu, olayın birçok soruyu da beraberinde getirdiği, 50 yılı aşkın süredir faaliyetini sürdüren ve Adana'da bulunan üretim tesisinde yılda 10.000'in üzerinde otobüs, midibüs ve hafif kamyon üretme kapasitesine sahip Temsa’nın mali yapısında ortaya çıkan değişimlerin satış öncesindeki dönemi de kapsayacak şekilde sorgulanabileceği ifade ediliyor. Satış sonrası içinde bulunulan mali sıkıntılardan dolayı şirket çalışanlarının da huzursuz olduğu öğrenildi.
Satış sonrası şirkete CEO olarak atanan Aslan Uzun, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamalarda Temsa’nın bir fon mantığıyla alınmadığını, Temsa’nın kâra geçirilip 5 yıl sonra satmak gibi bir düşüncelerinin bulunmadığını belirtmişti.
Sabancı Sülalesi Türkiye'yi terk etmeye hazırlanıyor.
Ilahi adalet...akbank da bitik..ellerinde hiçbirşey kalmayacak..cimsa yida satacaklar..alici yok..
15 yıllık emeğim alınterim gençliğim temsa.Rahmetli Özdemir Sabancının gözağrısı ne hale getirildi.Bu hale getirenler yazıklar olsun..
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.