BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisTEMİZEL TARIMA MERAK SARDI----

TEMİZEL TARIMA MERAK SARDI

TEMİZEL TARIMA MERAK SARDI
29 Mayıs 2009 - 11:06 www.finansgundem.com

Referans Gazetesi'nin haberine göre bir süredir ortalarda pek görünmeyen bir dönemin 'hızlı' Maliye Bakanı Zekeriya Temizel tarımla uğraşmaya başladı. Ancak Temizel'in bildik ekim-dikim işi yapmadığı, bitki özleri ile ilgili bir çalışmaya girdiği öğrenildi.

Bir dönemin "hızlı" Maliye Bakanı ve Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu'nun (BDDK) ilk başkanı Zekeriya Temizel artık tarımla uğraşıyor! Bu konudaki bilgileri vermeden önce, bir süredir ortalarda pek görünmeyen Temizel'le ilgili hafızamızı tazeleyelim. Maliye müfettişi kökenli olan Temizel, 1995 yılında Meclis'e girdi ve 1997-1999 yılları arasında Maliye Bakanlığı yaptı. Siyaseti Demokratik Sol Parti'de (DSP) yapan Temizel, bir zamanlar "Bülent Ecevit siyaseti bıraktığında yerine gelecek isim" olarak bile lanse edilmişti. Bakanlık döneminde hazırlayıp yasalaştırdığı gelir vergisi reformu ile çok tartışılan Temizel, şimdi çok tartıştığımız "nereden buldun?" uygulamasını o zaman getirmek istemişti. Temizel'in gelir vergisi sistemini kökten değiştiren yasa değişikliği, önce ertelenmiş ardından da Ak Parti'nin iktidara gelmesiyle -yine eski bir Maliye bakanı olan- Kemal Unakıtan tarafından tamamen kaldırılmıştı. Ancak şimdilerde IMF'nin bastırmasıyla tekrar gündeme gelen "nereden buldun?" tartışması, hep bu işin mimarı Temizel'i akla getiriyor. Tarımda da reformist Temizel, aktif politikadan koptuktan sonra ise Ulusal Politika Araştırmaları Vakfı'nı kurdu. Temizel bu vakıfta şimdilerde sadece üye. Temizel, geçen günlerde Gelirler Kontrolörleri'nin kuruluş yıldönümü nedeniyle verilen resepsiyona katıldı. Ama Temizel'i resepsiyonda görenler hayli şaşırdı. Çünkü kulaktan kulağa Temizel'in artık tarım ile uğraştığı söyleniyordu. Aslında bu kısmen doğruydu. Ama Temizel'inki, bildiğiniz basit bir ekim-dikim işi değildi. Bitki özleri ile ilgili bir alanda çalışıyordu. Temizel yeni işinin ayrıntısını soranlara ise "Uzun bir iş, öyle ayaküstü anlatılmaz" diyordu. Hatta bunun için ODTÜ-Teknokent'te bir şirket de kurulmuştu. Yani Temizel anlayacağınız, tarım işinde de "reformist" çalışmalar içine girmişti.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)