BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisTemazsız rekabetinde kim önde?----

Temazsız rekabetinde kim önde?

Temazsız rekabetinde kim önde?
25 Şubat 2011 - 13:47 www.finansgundem.com

Kredi kartı rekabetinde sadece bankalar değil, ödeme sistemleri şirketleri de aktif...Peki öde-geç rekabetinde kim önde?

Kredi kartı pazarındaki rekabet tam gaz sürüyor. Pazardaki rekabet sadece kart sayılarıyla sınırlı kalmıyor. Son yıllarda rekabet kredi kartlarının alt dallarına da sıçramış durumda. Örneğin bankalar bir yandan bireysel kredi kartı kartı pazarında kıyasıya rekabet edirken bir yandan da ticari kart pazarında rekabet ediyor. Bu kartlar da alt dallara ayrılıyor ve bir katagoride ayrı ayrı rekabet var.  

Son yılların gözde rekabet alanı ise temazsız kredi kartları... Bonus Trink, Asya Dıt gibi günlük hayatımızda önemli bir yer tutan ve 35 liranın altındaki alışveri şifresiz yapmaya imkan veren bu kartların sayısı da sürekli artıyor. Bu kart vapurlarda, otobüslerde, gişelerde ve otobanlarda da kullanılabiliyor. Sayı rekabeti bir yandan bankalar arasında yapılırken bir yandan da ödeme sistemleri pazarının en büyük iki şirketi arasında yapılıyor. Biri Visa diğeri ise MasterCard.

Bu iki kurum da bankalarla işbirliği yaparak bankaların temazsız kartlarında iş ortaklığı yapıyor. Sürekli yeni ürünler geliştiriyor pazarın gelişmesine katkıda bulunuyor.

Visa ve MasterCard'ın da katkısıyla Türkiye pazarındaki temasız kredi kartı adeti 3 milyon 162 bin adete çıktı. Bu kartların yüzde 58'i yani 1 milyon 735 bini Visa logosu taşırkmen, 1 milyon 427 bin adeti yani yüzde 42'si ise MastarCard logosunu taşıyor.

Anlaşılan temassız kart pazırında Visa açık ara önde ve pazarın liderliğini ele geçirmiş durumda. Bakalım bundan sonraki süreçte bu alandaki rekabet nasıl gelişme gösterecek. (FİNANSGÜNDEM/ ÖZEL)  

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)