Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Mesajlaşma uygulaması Telegram'ın kurucusu ve Üst Yöneticisi (CEO) Pavel Durov, uyuşturucu kaçakçılığı, çocuğun cinsel istismarı materyali satışı ve mesajlaşma platformunda dolandırıcılıkla ilgili 12 suçla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında 24 Ağustos'ta Paris'te gözaltına alınmıştı.
Fransız polisi tarafından dört gün süren sorgulamanın ardından yapılan açıklamada, Durov'un 5 milyon euroluk kefalet ödemesi ve Fransa'dan çıkmama şartıyla denetimli olarak serbest bırakıldığı ifade edildi. Durov’un denetimli serbestlik kapsamında Fransız polisine haftada iki kez imza vereceği belirtildi.
Telegram'dan pazartesi günü yapılan açıklamada, şirketin CEO'su Durov'un ‘gizleyecek bir şeyi olmadığı’ vurgulandı. Uygulamanın moderasyon politikasının ise ‘endüstri standartlarında olduğu ve sürekli geliştirildiği’ ifade edildi.
Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron soruşturmanın siyasi boyutuna ilişkin yapılan yorumlar ile ilgili olarak pazartesi günü yaptığı açıklamada, "Pavel Durov'un tutuklanmasının ardından Fransa'ya ilişkin yanlış bilgiler gördüm. Fransa ifade ve iletişim özgürlüğüne, yenilikçiliğe ve girişimcilik ruhuna derinden bağlıdır. Böyle de kalacaktır.Bir hukuk devletinde özgürlükler, hem sosyal medyada hem de gerçek hayatta, vatandaşları korumak ve temel haklarına saygı göstermek için yasal bir çerçeve içinde korunur. Yasaları uygulamak, tam bağımsızlık içinde yargıya düşer.Telegram kurucusunun Fransa topraklarında tutuklanması, devam etmekte olan bir adli soruşturmanın parçası olarak gerçekleşmiştir. Bu hiçbir şekilde siyasi bir karar değildir. Bu konuda karar vermek yargıçlara kalmıştır" dedi.
DUROV KİMDİR?
Saint-Petersburg doğumlu teknoloji girişimcisi Pavel Durov (39), 2006’da Facebook’tan etkilenerek sosyal medya uygulaması VKontakte’yi kurdu. Günümüzde VK olarak bilinen şirketin değeri, 3 milyar dolara ulaştı. 2013 Kasım’da Durov, VK’nin yüzde 12 hissesini MailRu’nun sahibi Ivan Tavrin’e sattı. Daha sonra MailRu, VK’nin 52 hissesine sahip oldu. 2014 yılında da tüm hisseleri alarak VK’nın sahibi oldu. Durov, günümüzde Berlin merkezli Telegram uygulamasının sahibi olarak bilinmektedir ve Forbes’a göre 17.2 milyar dolarla dünyanın en zengin 112’nci kişisi olmuştur.
Telegram'ın sahibi Durov'un gözaltı süresi doldu
Kremlin, Telegram'ın kurucusu Durov'a yardıma hazır
Telegram CEO'su tutuklu, o kayıp! Rus sevgili ajan mı?
Fransa, Telegram'ın kurucusunu ne ile suçluyor?
BAE'den Telegram'ın kurucusu Durov'un davasına yakın takip
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.