Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ
Christian Duffus, Kenya’da kullandığı mobil SIM kartının ABD’de kullanılamadığını ve hatta bulunan kullanılmamış dakikaların geri alınamadığını fark etti. Bu nedenle Visa ile işbirliği içerisinde kullanılmayan dakikaları kripto paraya çevirecek ve bunları bir sanal kredi kartına yükleyecek küresel bir çözüm üretti. Fonbnk isimli bir mobil uygulama oluşturan Duffus’un sunduğu çözümle kullanıcılar kullanmadıkları mobil telefon dakikalarını Ethereum blockchain’ine ait bir stablecoin olan MIN’e çevirebilecek.
Bu token ise dolara endeksli. Bu inovasyonun temelinde bir ürüne dönüştürülebilecek var olan bir altyapı yatıyor. Forbes’un haberine göre Fonbnk kurucusu, birçok telekom şirketinin önceden ödenmiş iletişim paketleri sattığını ve diğer yandan kullanıcıların birbirine ücretsiz olarak dakika aktarmasına imkan tanıdığını gözlemledi. Bu özelliğin sonucunda bu pazarların birçoğunda yeniden satılan mobil hat dakikaları ortaya çıktı.
Bir Fonbnk kullanıcısı dakikalarını Fonbnk’a sattığında, MIN token’ı alıyor. Fonbnk ise bu dakikaları bir başkasına satıyor ve dakikaların likiditesi artmış oluyor. Yakın zamanda Visa Küresel Fintek ve Kripto Başkanı Terry Angelos’un açıklamalarına göre, Fonbnk dünyada 800 milyon önceden ödenmiş mobil hat paketi kullanıcısı olduğunu tahmin ediyor. Bu kullanıcılar zaman zaman farklı ülkelere seyahat ediyor ve var olan dakikalarını kullanamadıklarını ya da bunu nakde veya bir başka varlığa dönüştüremediklerini fark ediyor. Fonbnk’ın tahminlerine göre her yıl yaklaşık 200 ila 300 milyar dolar değerinde dakika kullanılmıyor. Fonbnk ise kullanıcılara, kullanmadıkları dakikalar için yeni bir kullanım alanı sunuyor.
Kullanıcılar, telefon dakikalarını MIN stablecoin’ine çevirebiliyor. Duffus’un Visa ile olan işbirliği sonucunda Fonbnk kullanıcılarına MIN token’ı bakiye olarak kabul eden bir online kart sunabiliyor. Bu da Fonbnk kullanıcılarının SIM kartlarını kredi kartına dönüştürebilmesi anlamına geliyor.
finansgundem.com'un derlediği bilgilere göre Fonbnk kullanıcıları şimdi online kredi kartlarını Visa ödemeleri kabul eden herhangi bir websitesinde alışveriş yapmak için ya da para göndermek için kullanabiliyor. Aynı zamanda MIN token’larını biriktirebiliyor ve MIN token’larını Bitcoin ya da Ethereum gibi kripto paralara çevirebiliyor. Bağımsız olarak satın alınamayan MIN token’lara yalnızca Fonbnk uygulaması içerisinden erişilebiliyor. Bir başka açıdan Fonbnk akıllı telefonu olan ancak bankacılık hizmetlerine erişimi kolay olmayan kişiler için de yepyeni bir fırsat.
Kullanıcıların yalnızca bir mobil telefon numarasına ve internet erişimine ihtiyacı var. Gelişen ülkelerde bulunan kişiler genellikle bankacılık hizmetlerinden faydalanamadıkları için küresel dijital ekonomiye de erişim sağlayamıyor. Fonbnk bu kişiler için erişim fırsatı oluşturuyor. Fonbnk’ın operasyonları şimdi Kenya, Nijerya, Güney Afrika, Etiyopya, Uganda, Gana, Tanzanya, Mozambik, Hindistan, Filipinler, Ukrayna ve Jamaika’da devam ediyor.
Putin, ruble ile ödeme kararnamesini imzaladı!
Dünyanın ilk dolar trilyoneri olabilir
SoftBank teknoloji yatırımlarını yavaşlatıyor
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.