Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği (UTİB) Yönetim Kurulu Başkanı Pınar Taşdelen Engin, fuarlar aracılığıyla Rusya'ya olan sektör ihracatını 1 milyar doların üzerine çıkarmayı hedeflediklerini belirtti.
UTİB'den yapılan yazılı açıklamaya göre, UTİB, 8 yıldır milli katılım organizasyonu düzenlediği Heimtextil Rusya Fuarı'na bu yıl, 26 firmayla katıldı. Moskova Crocus Expo'da gerçekleştirilen fuarda sergilenen Türk tekstil ürünleri, büyük ilgi gördü.
Hindistan, Çin, Fransa, Kazakistan, Pakistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Almanya, Polonya, İtalya, Japonya, Avusturya, Özbekistan ve Moldova gibi ülkelerin katıldığı fuarda Türkiye, bin 500 metrekarelik alanla fuardaki en büyük pavyonda ürünlerini tanıttı.
Açıklamada değerlendirmelerine yer verilen UTİB Yönetim Kurulu Başkanı Pınar Taşdelen Engin, 144 milyon nüfusu ile Rusya'nın Türk tekstil ihracatı için büyük önem taşıdığını belirtti.
Rusya pazarında üretim kalitesi ve kaliteyi uzun süre korumanın büyük önem taşıdığını vurgulayan Engin, "Türk tekstili, yüksek ürün kalitesiyle Rusya'nın vazgeçilmezi oldu. Fuarda Türk firmalarına gösterilen ilgiden de bunu net olarak gördük." değerlendirmesinde bulundu.
Türkiye'nin Rusya'ya ev tekstili ihracatının 2018 yılının 8 aylık döneminde, 24,8 milyon dolar olarak gerçekleştiğini belirten Engin, şunları kaydetti:
"Rusya, bu dönemde ülkemizin en fazla ev tekstili ihracatı yaptığı 19. ülke. Birlik olarak, 2018'in ilk 8 ayında Rusya'ya ev tekstili sektöründe 6,3 milyon dolar ihracat gerçekleştirdik. Ev tekstili ihracatında bir önceki yılın aynı dönemine göre, yüzde 156 artış kaydedildi. Rusya, UTİB olarak ev tekstilinde en fazla ihracat yaptığımız 16. ülke. Rusya, Türk tekstil sektörünün en fazla ihracat yaptığı 13. ülke. Bu yılın ilk 8 aylık döneminde ihracat 132,3 milyon dolara yükseldi. Aynı dönemde UTİB'in Rusya'ya tekstil ihracatı, yüzde 126 artış ile 12,6 milyon dolar oldu. Rusya, Türkiye'nin toplam tekstil ihracatında 2007'den 2013 sonuna kadar bir numaralı pazar konumundaydı. 2014 ve 2015 yıllarında ise İtalya'nın ardından ikinci sıradaki yerini aldı."
Engin, sektörün hedeflerine de değinerek, "Rusya, 2011-2013 yıllarında tekstilde 1 milyar dolar ihracat barajını aştığımız ilk ve tek ülkeydi. Fuarlar aracılığıyla Rusya'ya ihracatı yine 1 milyar doların üzerine çıkarmayı hedefliyoruz." ifadelerini kullandı.
Hadi İnşallah,
Turizmden sonra tekstili de Rusya ya bağlarsak vay halimize!
Gündemi geriden takip ediyorsun galiba. Turizmde bel bağımız arrap dünyası. Çarşaflı-burkalı-cübbeli turistlerimiz ile ülkemiz harikalar diyarı oldu. Afganlısı-suriyelisi-zencisi artık ne ararsan var. Sen hiç sokakta dolaşan bir rus gördünmü.
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.