BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisTekstilbank'a Lübnanlı talip----

Tekstilbank'a Lübnanlı talip

Tekstilbank'a Lübnanlı talip
02 Haziran 2011 - 08:09 www.finansgundem.com

Eski Başbakan Mesut Yılmaz'ın kardeşi Turgut Yılmaz'ın sahibi olduğu Tekstilbank'a yine Lübnanlı bir talip çıktı

Fransa Bank'ın sahibi Kassar'ın kriz nedeniyle vazgeçtiği Tekstilbank ile şimdi de Bank Audi ilgileniyor.
BDDK Başkanı Tevfik Bilgin'in "Önümüzdeki günlerde Türkiye'nin potansiyeline inanan bazı bankalar Türkiye'de yer alabilir" sözünün perde arkası ortaya çıktı. Hollandalı Rabobank ile Lübnanlı Bank Audi Türkiye'yi yakın takibe aldı. Kulislerde Lübnanlı Bank Audi'nin eski Başbakan Mesut Yılmaz'ın kardeşi Turgut Yılmaz'ın bankası Tekstilbank ile görüştüğü belirtiliyor. Yılmaz daha önce de Lübnanlı Fransa Bank ile görüşmüştü.
3 ASIRLIK BANKA
Audi Saradar Group'un sahibi olduğu 1830 yılında kurulan Bank Audi 11 ülkede faaliyet gösteriyor. 2011 ilk çeyreğine göre, 28.9 milyar dolar toplam aktife sahip olan bankanın konsolide karı 90. 4 milyon dolar seviyesinde. 5 bine yakın çalışanı bulunan banka 15 Arap Bankası içinde dördüncü sırada bulunuyor. Banka özel bankacılık alanında Avrupa'da genişlemek için geçen yıl Eylül ayında Commerzbank'ın Monaco'daki iştirakini almıştı. Bankanın sahipleri arasında Sudan Merkez Bankası da bulunuyor.
2.7 milyar büyüklüğü var
Tekstilbank'ın 44 şubesi bulunuyor. Yüzde 75.5'u GSD Holding'e kalanı da borsaya açık olan bankanın aktif büyüklüğü yaklasık 2.7 milyar TL. Toplam mevduatı 1.9 milyar TL olarak gerceklesen bankanın ilk 3 aylık net donem karı 5.6 milyon TL oldu.
Kassar talip olmuştu
Tekstilbank'a daha önce de bir başka Lübnanlı talip çıkmıştı. LÜBNANLI Fransa Holding'in ve Paris'te de Fransa Bank'ın sahibi Lübnanlı işadamı Adnan Kassar, Tekstilbank'ı almak için GSD Holding'le görüşmelerde bulunmuş ancak kriz nedeniyle daha sonra satıştan vazgeçmişti. Sabah

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)