<
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaTeknoloji devlerinden en çok biz istedik----

Teknoloji devlerinden en çok biz istedik

Teknoloji devlerinden en çok biz istedik
14 Haziran 2013 - 16:16 www.finansingundemi.com

Türkiye, en çok kullanıcı verisi isteyen ülkeler arasında beşinci sırada yer alıyor

Google, Microsoft, Skype ve Twitter’ın 2012 şeffaflık raporlarından alınan bilgiler ışığında hazırlanan listeye göre Türkiye, en çok kullanıcı verisi isteyen ülkeler arasında beşinci sırada yer alıyor.
Twitter’ın 2012 şeffaflık raporuna göre hükümetler arasında en çok tweet sildirme talebi de Türkiye’ye ait.
Microsoft’un 2012 şeffaflık raporuna göre de en çok kullanıcı bilgisi isteyen yine Türkiye olarak karşımıza çıkıyor.

Reuters, internet şirketlerinin 2012 şeffaflık raporlarından yola çıkaran yeni bir istatistik yayınladı. İstatistikte Google, Microsoft, Skype ve Twitter’dan talep edilen kullanıcı verisi oranları karşılaştırılıyor. İstatistiğe göre Amerika hükümeti 2012 yılında bu şirketlerden 30 binden fazla kullanıcı verisi talep etmiş. Talep ettiği şirketler arasında büyük farkla Google en başta geliyor. Amerika’yı listede sırasıyla İngiltere, Fransa ve Almanya izliyor. Bu üç ülkenin de en çok kullanıcı verisi talep ettiği şirket Microsoft. Listenin 5.sırasında ise Türkiye var. Türk hükümeti 2012 yılı içinde internet şirketlerinden kullanıcıların özel verilerini talep eden 5.ülke. Bu taleplerin çoğunun da karşılandığını belirtmekte fayda var. Türkiye’nin en çok Microsoft’tan veri toplamaya çalıştığını istatistikte açıkça görüyoruz. Talep ettiği kullanıcı veri sayısı ise 15 bin civarında.
Geçtiğimiz hafta çıkan NSA skandalı ile Amerika’nın PRISM adı verilen bir sistemle içinde Google, Facebook, Apple gibi şirketlerin bulunduğu 9 teknoloji devinden kullanıcı bilgisi sızdırdığı ortaya çıkmıştı. Bu çok gizli rapor The Guardian’da yayınlanmış ve tüm Amerikalılar olaya büyük tepki göstermişti. Raporu basına veren Edward Snowden de kimliğini gizlemeyip raporun iç yüzünü yine basınla açıkça paylaşmıştı. Teknoloji devleri ise bilgi sızdırdıklarını kesin bir dille yalanladılar. Özel bilgilerine devletin eriştiği iddiasıyla zor günler geçiren Amerikalılar, Reuters’in raporunda da görüldüğü gibi sürekli internet üzerinde kontrol altında tutulmaya çalışılıyorlar.
Gezi Parkı direnişi sırasında sosyal medyanın ve tüm internet kaynaklarının yoğun bir şekilde kullanılması da Türkiye’de ard arda gelen Twitter gözaltıları ile sonuçlandı. Bir sosyal medya ceza yasasının da gündemde olduğu bu günlerde hükümetin kişilerin özel yazışmalarına ve kişisel verilerine ulaşmak için yine bu internet devlerine başvuracağını açıkça gösteriyor.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)