Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Kırklareli'nin Demirköy ilçesine bağlı İğneada beldesinde, bir balıkçı teknesinde patlama meydana geldi.
Patlama, İğneada beldesi limanından Karadeniz'e avlanmaya çıkan 'Ahmet Mollaoğlu- 2' balıkçı teknesinde, 9 Kasım akşamı, kıyıdan 3 mil açıkta yaşandı.
13 kişilik mürettebatın bulunduğu teknede yaralanan olmazken, ön kısmında delik açıldı. Mürettebatın yatakhane bölümünden su almaya başlayan tekne, diğer teknelerin yedeğine alınarak, İğneada Limanı'na getirildi. Teknedeki balıkçılar, patlamaya mayının neden olduğunu öne sürerek, büyük korku yaşadıklarını anlattı.
Patlamayla ilgili Kırklareli Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan inceleme ise sürüyor. Teknede Sahil Güvenlik Komutanlığı ekiplerinin de yer aldığı inceleme, su altından da yürütülüyor.
'AVLANMAKTAN KORKUYORUZ'
Vize ilçesine bağlı Kıyıköy beldesinde balıkçılar, teknedeki patlamanın ardından Karadeniz'de avlanırken, mayın tedirginliği yaşadıklarını söyledi.
Olayın ardından teknelerini limana çeken balıkçılar, Sahil Güvenlik Komutanlığı ekiplerinin sürekli devriye görevi yürüttüğünü kaydetti. Kıyıköy'de 25 yıldır balıkçılık yapan Ferhat Yanık, korku ile balıkçılık yaptıklarını belirtip, "Şimdi tedirginlik yaşıyoruz. Teknemiz ufak, Allah göstermesin, zaten öyle bir şey olsa bizim kurtulma şansımız yok. O konulardan dolayı denizlerde avlanmaktan korkuyoruz. Bu olaylar ne kadar sürer, tabi bilmiyoruz. Balıkçılıkta biraz zayıf geçiyor. Gece geziyoruz yakamozla ama mayın korkusundan fazla gezemiyoruz ki burada da balıkçılık gece oluyor" diye konuştu.
'KORKUKTUK, GERİ GELDİK'
Balıkçı teknesinde yaşanan patlama sonrası avlanmayı bırakarak, Kıyıköy'deki limanlarına geldiklerini anlatan Oğuz Çevik ise "Patlama olayı bizi çok tedirgin etti. Büyük korku yaşadık. Korkudan yarım saat gezip limana geldik.
Hiçbir şey görünmüyor. Anızsın karşına ne çıkacak, belli değil. Akşam bir cisim gördük. Allah'tan poşetmiş onu gördük de korktuk; aslına rastlasaydık ne olurdu, hiç bilmiyorum. Balık çok, Allah'ın izni ile yılbaşına kadar bitecek gibi değil. Lüfer, çinekop, palamut devam ediyor ama inşallah can kaybı vermeyiz bu mayınlardan. Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri, bu tedirginliği kaldırıyor ama bu mayın çok küçük; denizin üzerinde nasıl görecekler? Karadeniz koca bir derya; nerede, ne zaman, ne olacağı hiç belli değil ancak yapacak bir şey de yok. Mecbur çıkıyoruz. Ekmek paramızın peşindeyiz" dedi.
Karadeniz'de mayın tedirginliği
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.