Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Sigorta Bilgi ve Gözetim (SBM) Merkezi Genel Müdürü Murat Hakseven, dijital yaşam kasası olarak nitelendirdiği sigorta cüzdanı projesini hayata geçireceklerini söyledi. Bloomberg HT televizyonuna konuk olan Hakseven, 38 Hayat Dışı ve 22 Hayat Sigorta şirketi başta olmak üzere, DASK, Sigorta Tahkim Komisyonu,Güvence Hesabı,Türkiye Motorlu Taşıt Bürosu, Türk Sigorta Enstitüsü Vakfı, Devlet Destekli Alacak Sigortası sisteminin yürütücüsü olan Olağandışı Riskler Yönetim Merkezi’nin verilerine ev sahipliği yaptıklarını belirterek, "Sigorta sektörüne sağlayacağımız yenilikçi digital ürünler ve hizmetler ile sigortacılık teknolojisine katkıda bulunuyoruz" diye konuştu.
SBM olarak yeni bir proje hayata geçireceklerini söyleyen Hakseven, sigorta cüzdanı projesi ile sigorta müşterilerinin, farklı sigorta sağlayıcılarından olan poliçelerini mobil uygulamalar aracılığı ile yönetebilmesine olanak sağlanacağını ifade etti. Sigortalıların hayat ve hayat dışı tüm ürünlerini bu cüzdanlarda saklayabileceğini belirten Hakseven, ayrıca ileride bu cüzdanların bir kişinin, tüm dijital varlıklarını ve sosyal medya hesaplarını tek bir yerde sakladıkları bir “dijital yaşam kasası” çözümüne dönüşebileceğini söyledi.
'YAPAY ZEKA VE DERİN ÖĞRENME İLE MÜŞTERİ SKORU HESAPLANACAK'
Hakseven, 'sigortalı risk skoru' projeleri ile de yapay zeka ve derin öğrenme algoritmaları kullanarak müşteri skorunu hesaplayarak sektör ile paylaşmayı hedeflediklerini kaydetti. Hakseven şöyle devam etti: "Lokasyon bazlı hizmetler projemize ile de poliçeye konu olacak risk noktasını harita üzerinden görüntüleyip, belirlenen yarıçap içerisindeki fay hatları, yüksek gerilim hatları, heyelan bölgeleri, sel taşkın riski olan bölgeleri size gösteren konum hakkında analiz yapılmasını sağlayan uygulamaları da sektörümüz ile yakın zamanda paylaşmış olacağız" dedi. Hakseven, IoT/Telematik ile Kaza Önleme/Tespit projesi ile de telematik cihazlarından alınacak verinin SBM verileri ile harmanlanması sonucunda önceden yapılan kaza desenleri öğrenilerek gelecekteki kazaların önüne geçilmesinin hedeflendiğini sözlerine ekledi.
'SEKTÖR PAYDAŞLARINA BULUT ÇÖZÜMÜ'
2019 yılında tamamlanan MPLS projesi ile tüm sigorta şirketleri ile güvenli hat üzerinden veri transferi dönemini başlattıklarını kaydeden Hakseven, aynı şekilde kamu kurumları ile kamu.net ağına dahil olarak tüm kamu kurumlarıyla entegrasyonlarını bu ağ üzerinden yapmaya başladıklarını, bu sayede farklı kurumlarla yapılan veri alışverişlerinin de kapalı devre sistem ile çok daha güvenli hale getirildiğini söyledi. S-Cloud adını verdikleri bulut ortamını da kurduklarını vurgulayan Hakseven, bu paylaşım platformunda insurtech odaklı çözümlerin desteklendiğini ve sektöre yenilikçi dijital çözümler getirilmesinin hedeflendiğini kaydetti. Hakseven, tüm sektör paydaşlarının, ‘as a service‘ mantığı ile bu dijital çözümlerden bulut altyapısı aracılığıyla güvenle ve yüksek performansla faydalanabileceğinin altını çizdi.
Gelecekte yapılması planlanan bu projelere ilişkin SBM’de ciddi bir teknoloji altyapısı oluşturulduğunu belirten Hakseven, önümüzdeki dönemde 5G’nin hayatlarımıza girmesi ile birlikte internete bağlanabilen akıllı cihazların sayısının artarak devam edeceğini kaydetti. Bu cihazların kullanıcı alışkanlıklarını makine öğrenmesi ya da Derin Öğrenme (Deep Learning) teknolojileri vasıtasıyla kendileri öğrenerek, kullanıcılar cihazlar ile ilgili bir işlem yapmadan kendi kendilerine ilgili kararları alabilecek ve aksiyona geçebileceklerini kaydeden Hakseven, "Ayrıca bu cihazlardan alınacak veriler, Nesnelerin İnterneti (IoT, Internet of Things) teknolojisi sayesinde Big Data ortamlarında bir araya getirilebilecektir" dedi. SBM’de bu büyük verinin tutulması ve işlenerek farklı hizmetlere dönüşmesini sağlayacak yapay zekâ teknolojilerine ilişkin çalışmalar başlatıldığını belirten Hakseven, "Büyük veri ve yapay zekâ uygulamaları ile sigortalılar daha iyi tanınabilecek; tahminleme ve optimizasyon teknolojileri ile de sigortalıların ihtiyaçları ve kullanım alışkanlıkları analiz edilerek, daha doğru ürünler, servisler sunulabilmesi sağlanacak" diye konuştu.
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.