BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaTeknolojiTek kalemde 6 milyar dolarlık ihracat ----

Tek kalemde 6 milyar dolarlık ihracat

Tek kalemde 6 milyar dolarlık ihracat
07 Temmuz 2012 - 18:17 www.finansgundem.com

Öyle bir sektör ki sadece Almanya’daki satışlar 6 ayda yüzde 56 arttı

Elektrik elektronik sektörü ihracatı bir önceki yılın ilk altı ayına göre yüzde 24 artarak 6,14 milyar dolara çıktı. Bunda en büyük etken özellikle Avrupa'ya yapılan LCD satışları oldu. Euro 2012 ve Olimpiyatları fırsat bilen Türk ihracatçılar 5.5 milyonu geçen adetle son yılların en büyük satışını da gerçekleştirmiş oldu. Geçen yıl bu rakam 2.6 milyon adetti.
2012 yılının ilk altı aylık dönemine oranla Almanya'ya olan ihracatın yüzde 56 oranında arttığına dikkat çekenİstanbul Elektrik Elektronik Makine ve Bilişim İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Ebiçlioğlu "Bu artışta en büyük payı buzdolabı ve LCD alıyor. Bu yılın ilk altı ayında AB'ye ihracatımız geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 20 artarak 2.2 milyar dolardan 3.3 milyar dolara yükseldi. Ayrıca Rusya, Irak ve Yunanistan'a yaptığımız ihracatlar da sürekli artıyor" dedi.
Elektrik elektronik sektörünün ihracat performansını anlatan Ebiçlioğlu şöyle devam etti: "Öte yandan İngiltere'ye 2011 yılının ilk altı ayında 711 milyon dolar ihracat gerçekleştirmiştik. Bu rakam bu yılın aynı döneminde 804 milyon dolara çıktı. Fransa'da ise yüzde 10'luk bir artış yaşayarak 459 milyon dolarlık rakama ulaştık."
Hedef 14 milyar dolar
Geçen yıl toplamda 12,6 milyar dolar ihracat yapan sektör, bu yıl bu rakamı 14,2 milyar dolara çıkarmayı hedefliyor. İlk altı ayda en çok ihracat İngiltere, Almanya ve Fransa'ya yapıldı.
Türkiye'nin 2023 yılında 500 milyar dolar ihracat hedefine 45 milyar dolar katkı sağlamayı hedeflediklerini anlatan Ebiçlioğlu geçen yıla göre en çok ihracat artışını elektrik elektronik sektönün yaptığını anlatarak "Bizim kaliteli üretimimizi iyi pazarlama stratejimizle harmanlayınca başarı katlanıyor.
Dünya bu yüzden artık bizi tercih etmeye başladı. Geçen yıla göre elektrik elektronikte yüzde 30'a yakın bir artış sağladık. Bunlar çok ciddi rakamlar. Bir sonraki sene hedef çıtamızı daha da yükselteceğiz. Teknolojinin ve inovasyonun en başarılı örneklerini sergileyen üyelerimiz yalnızca yakın pazarlarda değil, uzk pazarlarda da rekabetçi olabileceklerini gösteriyorlar" diye konuştu.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)