Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Tarım ve Orman Bakanlığı, Amerikan Pitbull Terrier, Dogo Argentino, Fila Brasilerio, Japanese Tosa ırklarının bulunduğu tehlike arz eden hayvanlar listesine American Staffordshire Terrier ve American Bully ırkı köpeklerin de dahil edildiğini açıkladı. Tehlike arz eden bu köpek ırkları kısırlaştırılacak, aşıları tamamlanacak.
Mikroçip ve kontrol işlemlerinin tamamlanmasının ardından il veya ilçe tarım ve orman müdürlüklerince kayıt altına alınacak.
Son tarih 14 Ocak
Türk Veteriner Hekimler Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Uzman Dr. Levent Uğurlu, "6 tür yasaklı ırklar olarak belirtilmişti. Bunları besleyen insanların devlete bildirme süresi 14 Ocak 2022 olarak kesinleşti" dedi.
Parklarda gezdirilmesi yasak
6 köpek ırkı tehlike arz eden hayvanlar kategorisinde. Bu köpeklerin, insanların yoğun olarak bulunduğu park ve bahçe gibi alanlarda gezdirilmesi de yasak.
'Ehil olmayan kişiler bu ırkları beslememeli'
Bu tür hayvanları herkesin beslememesi gerektiğini söyleyen Uğurlu, "Bu ırklar, ehil olmayan kişiler tarafından büyütüldüğü zaman, hayvanların davranışları şiddetli agresifliğe dönüşüyor. Bu da istemediğimiz sonuçlara neden oluyor" açıklamasını yaptı.
Rehabilitasyon ve eğitim de gündemde
Tehlikeli ırklar sadece kayıt altına alınmayacak. Rehabilitasyon ve eğitim süreci de olacak. Bu süreçle ilgili değerlendirmede bulunan Uğurlu, şunları söyledi:
"Hayvan Hakları Kanunu ile birlikte böyle bir eğitim süreci düşünülüyor. Bakanlık yetkilileri tarafından en kısa zamanda da bu konu ile ilgili güzel sonuçlar alacağımızı düşünmekteyim."
Verilen süre içinde kayıt işlemlerini tamamlamayan hayvan sahiplerine 11 bin lira para cezası uygulanacak.
14 Temmuz'da Resmi Gazete'de yayımlanmıştı
7332 sayılı "Hayvanları Koruma Kanunu İle Türk Ceza Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun" 14 Temmuz'da Resmi Gazete'de yayımlanmıştı.
Söz konusu kanunun 5'inci maddesi kapsamında 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu'nun 14'üncü maddesinin (l) bendinde, "Bakanlıkça belirlenen tehlike arz eden hayvanları üretmek, sahiplenmek, sahiplendirmek, barındırmak, beslemek, takas etmek, sergilemek, hediye etmek ve bunların ülkemize girişini, satışını ve reklamını yapmak yasaktır" ifadeleri yer almıştı.
Kedi-köpek mamalarındaki KDV için 108 bin imza
İran, evlerde kedi ve köpek beslemeyi yasaklıyor!
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.