Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Toplu tecavüz olayıyla dünyanın gündemine oturan Hindistan'da kadınların yaşadığı farklı sorunlar da bir bir gündeme geliyor. Bu sorunlardan en önemlisi kız çocuklarının kaçırılması... Her yıl 10 binlerce kız çocuğunun kaçırılarak fuhuşa, köleliğe ve zorla evliliğe sürüklendiği ülkede kadınların sorunları bitmiyor.
Otobüsteki vahşet gözleri Hindistan'a çevirdi
Dünya, Hindistan'da yaşanan akıl almaz toplu tecavüz ve cinayet olayını konuşuyor. Genç bir üniversite öğrencisinin arkadaşıyla bindiği otobüste uğradığı vahşet, dikkatleri kadının Hint toplumundaki yerine çekti.
Suçluların deşifre edilmesi ve gereken cezaları alması için sesini yükselten halk, ülkede kadınların yaşadığı sorunların zannedildiğinden çok daha fazla olduğuna dikkat çekti.
Yeni Delhi "tecavüzün başkenti" olarak anılıyor
"Tecavüzün başkenti" olarak anılan başkent Yeni Delhi'de kadınlara yönelik işlenen tüm suçlar bir bir gün yüzüne çıkmaya başladı.
Kız çocukları 2. sınıf
Ülkede ikinci sınıf vatandaş olarak görülen kız çocuklardan onlarcasının henüz annelerinin karnındayken öldürüldüğü, doğanların ise doğumun hemen sonrasında öldürüldüğü belgeleriyle ortaya konmuş ve uzun süre tartışılmıştı.
UNICEF: "Bu soykırımdır" diyor
Birleşmiş Milletler çocuk örgütü UNICEF, dişi cenine yönelik kürtaj ve kız bebeklerin öldürülmesi uygulamaları yüzünden Hindistan nüfusunda 50 milyon civarında kadın açığı meydana geldiğini bildiriyor. Ve bunun "soykırım" boyutlarında bir sorun olduğunu söylüyor.
Her yıl 10 binlerce kız çocuğu kaçırılıyor
Ülkede kanayan yaralardan en önemlisi olan kaçırılan kız çocukları sorunu ise son tartışmalarla gündeme geldi. Her yıl on binlerce kız çocuğunun kaçırıldığı ve fuhuşa, ev köleliğine ya da zorla evliliğe mecbur edildiği ülkede rakamlar korkutucu...
2011'de 35 bin çocuk kaçırma olayı yaşandı
Son resmi rakamlara göre Hindistan'da 2011 yılı içinde yetkililere 35 bin çocuk kaçırma vakası bildirilmiş.
Gerçek kayıp kız çocuğu sayısı 100 binin üzerinde
Bunların 11 bini Batı Bengal eyaletinden. Üstelik polis, kaçırma olaylarının sadece üçte birinin yetkililere bildirildiğini tahmin ediyor. Yani gerçek kayıp kız çocuğu sayısının yılda 100 binin üzerinde olması mümkün.
Polise tedbirle çözmek zor
Çözüm için polis karakollarında kurulan çocuk kaçakçılığı büroları çalışıyor . Sivil toplum örgütleri yürüttükleri kampanyalarla kaçırılan kız çocuklarının kurtarıldıktan sonra rehabilite edilmesi için uğraş veriyor.
Ne var ki sorunun çözümü için tüm çabalar yetersiz kalıyor. ..Çünkü kadınlarla ilgili toplumsal değer yargılarının baskın olduğu Hint toplumunda, polis baskısıyla soruna köklü çözüm bulunması mümkün görünmüyor.
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.