<
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkTEB'in hedefi uzun ömürlü girişimciler----

TEB'in hedefi uzun ömürlü girişimciler

TEB'in hedefi uzun ömürlü girişimciler
30 Ocak 2013 - 13:38 www.finansgundem.com

TEB, daha başarılı ve uzun ömürlü girişimciler yetiştirmeyi hedefliyor

Türk Ekonomi Bankası (TEB) Genel Müdürü Varol Civil, Batıda demografik olarak yaşlı nüfusun olduğunu belirterek, ''Bizim ülkemiz çok dinamik, çok iyi gençler geliyor. Dolayısıyla onlar geleceğin bankacılığında potansiyel müşteriler'' dedi.
Civil, TEB'in girişim bankacılığına ilişkin düzenlenen basın toplantısında yaptığı konuşmada, TEB Girişim Evi'nin açılışının dün gerçekleştirildiğini anımsatarak, KOBİ bankacılığında iyi bir iş yaptıklarını düşündüklerini kaydetti.
KOBİ'ler iyi olduğunda ülke ekonomisinin daha çok büyüdüğünü ifade eden Civil, şunları söyledi:
''KOBİ'lerden sonra girişimcilere de danışman olalım' dedik. Projeler oluyor ama muhasebe yönetimi, işletme yönetimi yok. Herkes 'inovasyon' diyor ama projenin ticarileşebilirliği, sürdürebilirliği olmadıktan sonra bir önemi yok. Doğru yönlendirildiği takdirde, Türkiye'den çok iyi girişimcilerin çıkacağına inanıyoruz. Bugün Türkiye'de yeni firmalar kuruluyor. Biz bankacılar olarak bakıyoruz, inceliyoruz ama ya hayatlarına devam ediyor ya da etmiyor. Batıda demografik olarak yaşlı nüfus var ve insanlar yaşlandıkça girişim yapmakta daha imtinalı davranıyorlar. Bizim ülkemiz çok dinamik, çok iyi gençler geliyor. İnsanlar bir şeyler yapmak istiyor. Dolayısıyla geleceğin bankacılığında potansiyel müşteriler. Orta vadede baktığınızda bu girişimcilerin tanıştığı banka ilk biz olmuş oluyoruz. Ülkemizin büyümesini istiyorsak, daha çok girişimci çıkartmalıyız. Girişimcileri doğru yönlendirmek önemli.''
Civil, KOBİ bankacılığı yapmaktan memnun olduklarını anlatarak, ''Türkiye'de artık KOBİ Bankacılığı yapmayan banka yok. KOBİ bankacılığı iyi yönlendirildiği takdirde riski de düşük. Bir anlamda Banka olarak işaret fişeği atmış oluyoruz'' dedi.
''Hedefimiz daha başarılı ve uzun ömürlü girişimciler yetiştirmek''
TEB KOBİ Bankacılığı Genel Müdür Yardımcısı Turgut Boz da Türkiye'de yılda ortalama 128 bin işletme kurulduğunu ve bu yeni kurulan işletmelerin yüzde 20'sinin ilk yıl, yüzde 50'sinin ise 5. yıl sonunda işletme hayatından çekilmek zorunda kaldığını belirterek, ''Hedefimiz Girişim Bankacılığı modelimiz ve KOBİ Bankacılığındaki danışman banka anlayışımız ile girişimcilerin doğru teknik ve yönetsel modeller kurgulayarak ticari hayata adım atmalarına destek verirken bu vesileyle daha başarılı ve uzun ömürlü girişimciler yetiştirmek'' diye konuştu.
Boz, işletmelerin doğru kurgulanması, rekabet analizinin yapılması sürdürülebilir bir işletme olabilmeleri açısından önemli olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:
''KOBİ bankacılığındaki bilgi birikimimizi işletmeler daha kurulurken uygularsak, girişim bankacılığını da sağlıklı bir şekilde yönetebiliriz diye düşündük. ODTÜ, Özyeğin Üniversitesi ve Hacettepe Üniversitesi ile iş birliği yapıyoruz. Türkiye'de ilk defa girişimci bankacığını KOBİ bankacılığı altında ayrı bir segment olarak alıyoruz. Girişimcilere, Girişimci Evi, üniversiteler, TEB şubeleri, işletme danışmanlarımız üzerinden ve bölgesel eğitimlerle ulaşmayı hedefliyoruz. Şu ana kadar lansmanını yapmamamıza rağmen yaklaşık 105 proje geldi. 25-30 tanesi değerlendirilebilir bulundu. Bu arkadaşlara 6 ay boyunca ürünün prototipini hazırlayıp ticarileşme safhasına kadar her türlü desteği verebileceğiz.''
Müşteri temsilcilerimize eğitim verdiklerini belirterek, ''110 olan müşteri temsilcilerinin sayısı 170'e çıkacak. Her ay bir ile gitmeyi planlıyoruz. Ayrıca, girişimciler yatırım kredisine ihtiyaç duyabilecektir. Burada da yardımcı olacağız'' diye konuştu.
Boz, başlangıçta firmaların doğru yönlendirilmesi çok önemli olduğunu ifade ederek, ''Birtakım şeyleri ilk yapmanın yanında zaman zaman zorlukları da oluyor. Bu konuda partnerlerimiz çok kuvvetli. Ciddi bir alt yapımız hazır. Girişimcilere, 'TEB'e gelin doğru modelde işletmenizi kurun, sağlıklı bir şekilde işletmenizi birlikte yürütelim' diyoruz'' dedi.
TEB Girişim Evi'nin sunduğu imkanlar
Bin metrekare büyüklüğündeki TEB Girişim Evi'nde 2 toplantı odası ve 50 kişilik bir eğitim salonu yer alıyor. Yüksek katma değer üreten girişimcilere danışmanlık hizmeti veren bir danışmanın sürekli olarak hazır bulunacağı TEB Girişim Evi'nde düzenli olarak girişimcilere yönelik eğitimler yapılacak.
TEB Girişim Evi'nde görevli danışman; henüz yolun başında olan girişimcilerin doğru iş modeli, doğru iş planı ve doğru fizibilite üzerinden ilerlemelerine katkı sağlayacak. Söz konusu danışmanlar girişimcilere sadece fikir aşamasında destek sağlamakla kalmayacak; girişimciliğe başlamış ancak henüz yolun başında olanlara da satış, pazarlama, hedef Pazar araştırması, iş planı gibi konularda danışmanlık yapacak.
TEB Girişim Evi'nin içinde bir de Kuluçka Merkezi olacak. E-business, bilişim ve yazılım üzerine projeleri olan girişimcilere fiziki bir çalışma ortamı sunmak üzere geliştirilen bu Kuluçka Merkezi'nden de 25'i sürekli, 25'i ise dönemsel olmak üzere 50 girişimci yararlanabilecek.
Bilgisayar, yazılım, internet gibi IT altyapılarının girişimcilere sağlanacağı Kuluçka Merkezi'nde, ayrıca ''Danışmanlık / Mentorluk'', ''İş Yönetim Danışmanlığı'', ''Akademik Destek'', ''Networking Desteği'', ''Kurumsal Web Sitesi Oluşturma Desteği'', ''Marka, Patent, Fikir Tescili Danışmanlık Desteği'' ve ''Mali Müşavirlik Danışmanlık Desteği'' gibi girişimciler için önem taşıyan ek hizmetler de sunulacak.
TEB, Özyeğin Üniversitesi ve Girişim Fabrikası ile yaptığı işbirliği ile de Girişim Fabrikası'nın bilgi birikimini ve tecrübesini TEB'in desteklediği girişimcilere aktarmasını sağlayacak.
Girişim Bankacılığı kapsamında İstanbul dışındaki girişimcileri de unutmayan TEB, Ankara'da ODTÜ Teknokent ile yaptığı iş birliği kapsamında ODTÜ Teknokent içindeki Teknogirişimci Kuluçka Merkezi ve ATOM Kuluçka Merkezi'nin finans çözüm ortağı oldu. Bu kuluçka merkezlerinin yönetimine giren TEB, ayrıca ATOM'a bağlı olarak yapılacak yarışmaların da iş ortağı olacak.
Bu arada, talep ve ihtiyaç olduğu takdirde TEB Girişim Evi 24 saat açık olacak.

 
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)