Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
TEB Bireysel ve Özel Bankacılık Kıdemli Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Mendi, “2015 yılında hayata geçirdiğimiz dijital bankacılık platformu CEPTETEB’in müşteri sayısı dördüncü yılında 900 bini geçerken, mobil bankacılık kanalını kullanan müşterilerimizin sayısı ise 1,5 milyonu aştı” dedi.
TEB KOBİ Bankacılığı Genel Müdür Yardımcısı Ali Gökhan Cengiz ise “Müşterilerimizin ihtiyaç ve beklentilerinden hareketle geliştirdiğimiz CEPTETEB İŞTE ile KOBİ’lerin yanı sıra tüm ticari firmaların özelleşen ihtiyaçlarına göre günlük bankacılık işlemlerini dijitalleştiriyoruz” diye konuştu.
Türkiye, dijital bankacılık alanında dünya ortalamasının üzerinde bir hızla gelişirken; bu alanın öncülerinden Türk Ekonomi Bankası (TEB), ödüllü CEPTETEB Mobil Uygulaması’ndan sonra yeni bir inovasyona daha imza attı. TEB, KOBİ’lerin yanı sıra tüm ticari firmaların talep ve ihtiyaçlarına göre geliştirdiği CEPTETEB İŞTE’yi hayata geçirdi. Tamamen müşterilerden gelen talepler sonrasında geliştirilen CEPTETEB İŞTE; Basitlik, Kişiselleştirme, Daha Fazla İşlem Yapabilme, Takip, Bildirim, Yönlendirilme, Şeffaflık, Nakit Akışını Yönetebilme, Yenilik İsteği ve Hız gibi kavramlarla tanımlanıyor.
Mendi: “Mobil bankacılık kullanımı hızla artıyor”
Uygulamanın tanıtım toplantısında konuşan TEB Bireysel ve Özel Bankacılık Kıdemli Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Mendi, Türkiye’nin dijital bankacılık alanında öncü bir ülke olduğunu ve dijital bankacılık hizmeti alan tüketici sayısının gün geçtikçe arttığını hatırlattı. Bu hızı; genç nüfus, potansiyel insan kaynağı, dinamik ortam ve rekabet şartlarının yanı sıra toplumun teknoloji merakına bağlayan Mendi; “Biz de TEB olarak, bu alandaki yatırımlarımızın odağında bulunan dijital bankacılık platformumuz CEPTETEB üzerinden hayata geçirdiğimiz yeni uygulamalarla Türkiye’de hatta dünyada birçok yeniliğe imza attık. Örneğin “QR kodla kartsız para çekme” ve “Çizerek PIN Girme” gibi Türkiye’de hatta dünyada birçok yeniliği sektöre kazandırdık. Samsung Gear ve Apple Watch gibi akıllı saatlerde de mobil bankacılık uygulamasını hayata geçiren ilk bankalardanız. Ayrıca müşterilerimize Finans Koçu ile bütçelerini dijital ortamda yönetme ve analiz imkanı sağlıyoruz. TEB FX ile piyasayı eşzamanlı takip ederek, döviz işlemlerini anında yapabiliyorlar. CEPTETEB Cüzdan’da yer alan İGA Pass, Flash Pass ve TAV Passport ile başta İstanbul Havalimanı ve Sabiha Gökçen olmak üzere havalimanlarında hızlı geçiş hakkı gibi hızlı çözümler sunuyoruz” dedi.
Mendi, Türkiye’nin dijital kanaldan yapılan işlemlerin zenginliği açısından diğer ülkelerin bankacılık sistemlerinden olumlu anlamda ayrıştığını ifade etti. “2015 yılında hayata geçirdiğimiz dijital bankacılık platformu CEPTETEB’in müşteri sayısı dördüncü yılında 900 bini geçti. Mobil bankacılık kanalını kullanan müşterilerimizin sayısı ise 1,5 milyonu aştı. TEB müşterileri bankacılık işlemlerinin yüzde 87’sini dijital kanallardan gerçekleştiriyor” diye konuşan Mendi, özellikle 18-34 yaş arası müşterilerin dijital kanalı daha fazla kullandığını ve TEB olarak yeni inovatif ürünler geliştirmeye devam edeceklerini söyledi.
Cengiz: “Dijtalleşme rekabete yön veriyor”
TEB KOBİ Bankacılığı Genel Müdür Yardımcısı Ali Gökhan Cengiz ise konuşmasında teknolojik dönüşümün ve dijitalleşmenin gelecekte ekonomiye ve reel sektörde rekabete önemli ölçüde yön vereceğini düşündüklerini belirtti ve şöyle devam etti:
“Biz de TEB KOBİ Bankacılığı olarak hem müşterilerimize bu değişim süreci içinde var olabilmeleri, farklı bakış açıları kazanmaları ve geleceğin kodlarını daha iyi okuyabilmeleri adına rehberlik ediyor hem de kendi hizmet modellerimizi bu yönde dönüştürüyoruz. KOBİ’lere yönelik finansal ve finansal olmayan çeşitli ürün ve hizmetler sunuyoruz. Bu kapsamda ürünlerimize bir yenisini daha ekleyerek KOBİ’lere özel olarak tasarladığımız yeni mobil uygulamamız CEPTETEB İŞTE’yi hayata geçirdik. Bu uygulamayı geliştirirken uzun bir araştırma safhasının ardından Türkiye'nin dört bir yanındaki KOBİ müşterilerimizle bire bir görüşerek ihtiyaç analizi yaptık. Tasarımlarımızı müşterilerimizin ihtiyaç ve beklentileri doğrultusunda şekillendirdik.”
TEB KOBİ Bankacılığı Genel Müdür Yardımcısı Ali Gökhan Cengiz, TEB Kurumsal Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı Gülümser Özgün Henden, TEB Bireysel ve Özel Bankacılık Kıdemli Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Mendi.
Uygulama zengin bir işlem seti sunuyor
CEPTETEB İŞTE’nin zengin bir işlem seti sunduğunu belirten Cengiz, “Uygulama ile müşterilerimiz; transfer, vergi, kurum ödemeleri gibi "günlük bankacılık" işlemlerini; çek, senet, kredi ve üye işyeri fonksiyonları gibi ‘’nakit yönetimi” işlemlerini ve döviz, altın, vadeli hesap gibi "yatırım’’ işlemlerini şubeye uğramadan kolayca gerçekleştirebilecekler. Uygulamaya eklediğimiz gelişmiş özet sayfa ile finansal durumunu anlık olarak takip edebilecek; finansal takvim ile geçmiş ve gelecek ödemelerini izleyebilecekler. Global arama özelliği ile geçmiş işlemlere ve hesap hareketlerine kolayca ulaşabilecekler. Ayrıca üye işyeri hizmetlerimizi kullanan müşterilerimiz için uygulamamıza hayatlarını kolaylaştıracak özellikler ekledik” dedi.
Cengiz, günlük finansal hayatı kolaylaştırmaya ve daha fazla hizmet sunmaya devam edeceklerini belirterek, “Özellikle daha fazla entegrasyon ile müşteriye işbirliği içinde olacağımız partnerlarımız ile değer zinciri sunmaya devam edeceğiz. Bunun yanında sürekli yeni teknolojileri kullanarak bu platformu güçlendireceğiz” diyerek sözlerine son verdi.
CEPTETEB İŞTE ile neler yapabilirsiniz?
CEPTETEB İŞTE ile hesaba veya karta para transfer işlemleri, vergi, belediye ve kurum ödemleri, hesap ve kart işlemleri zahmetsizce yapılabilir
Krediler, senet ve çek deposu ve üye işyeri hareketleri anlık olarak takip edilerek nakit yönetimi kolayca sağlanabilir
Sık yapılan transfer ve ödeme işlemlerine, son işlemlere bir tıkla erişip herhangi bir işlem yenilenebilir
Transfer ve ödeme yapılan kişi veya firmalar düzenlenebilir, işlemler birkaç basit adımda indirilebilir
Gruplanmış işlem setleri ile işlemlere kolayca erişilebilir
Hesap hareketleri, Tahsil-Teminat çek listeleri, ödenen çeklerin listesi ve Taksitli ticari kredilerin ödeme planları ve durumları Excel veya PDF formatında kolayca paylaşılabilir.
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.