BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkTEB ilk akredite banka oldu----

TEB ilk akredite banka oldu

TEB ilk akredite banka oldu
15 Mart 2016 - 08:56 www.finansgundem.com

TEB Özel Melek Yatırım Platformu 2015 yılı başında Hazine Müsteşarlığı tarafından akredite bir melek yatırımcı ağı olarak onaylandı

Kamudan melek yatırımcı akreditasyonu alan ilk banka olan TEB, melek yatırımcılık kültürünü yoğun bir şekilde destekliyor. TEB Özel Yatırımcı Kulübü erken aşama teknoloji şirketlerine yatırım yapan yeni üyeleriyle büyüyor...

Dünya Melek Yatırım Forumu'nun Türkiye' de düzenlenmesiyle beraber, ülkemizin gözbebeği kurumları da global pazarlarda kendilerini göstermeye başladılar. Öyle ki, 46 ülkeden yüzlerce melek yatırımcıyı bir araya getiren Forum bazı alanlarda belki de dünyadaki ilk örneklerine rastlanır gelişmelere sahne oldu. Yatırımcıların tüm dünyada ve ülkemizde giderek alternatif yatırım ürünlerine daha fazla odaklanmasıyla birlikte önümüzdeki süreçte melek yatırımcı ağlarının sayısı her geçen gün daha da artarak güçleneceğe benziyor. Bu doğrultuda melek yatırımcılık kültürü de giderek yaygınlaşıyor. Melek yatırım ağları, teknoparklar ve kuluçka merkezlerinin sayıca artışının yanı sıra projelerin katma değerlilik oranlarının yükselmesi de bu kültürün gelişimini göstermek adına çok önemli gelişmeler. TEB, sektörde öncü bir çalışmaya imza atarak 2013 yılında, TEB Özel Melek Yatırım Platformu'nu Bireysel Katılım Yatırımcısı Lisansı (BKY) ile ilgili yönetmeliğin Resmi Gazete' de yayınlanmasıyla aynı anda devreye alarak 'melek yatırımcı' konseptini müşterilerine sunan Türkiye'deki ilk banka. TEB Özel Melek Yatırım Platformu ile varlıklarını geleneksel finansal araçlar dışındaki alanlarda değerlendirmek isteyen müşterilerine farklı alanlarda yatırım fırsatı sunarken, gelecek vadeden projelere de sermaye bularak girişimcileri ekonomiye kazandırma yönünde çalışmalar yapıyor.

KAMU OTORİTESİ YETKİLENDİRDİ

TEB Özel Melek Yatırım Platformu 2015 yılı başında Hazine Müsteşarlığı tarafından akredite bir melek yatırımcı ağı olarak onaylandı. Böylece bir bankanın 'melek yatırım' konusunda kamu otoritesi tarafından yetkilendirilen ilk platformuna sahip olma ayrıcalığını da kazandı. TEB Özel Melek Yatırım Platformu ile yatırımcılara lisans verebiliyor, ağ kanalıyla yapılan yatırımların belge ve bilgilerini Hazine Müsteşarlığına iletip yatırım süreçlerini takip edebiliyor. Şu ana kadar 29 yatırımcının lisans almasına aracılık etmiş durumda. Melek yatırımcılık ekosistemine verdiği destekler ve özel bankacılık müşterilerine sunduğu danışmanlık hizmetleri kapsamında sektörde marka değerini artırmanın yanı sıra müşteri memnuniyeti sağlayarak ve farklılaştırılmış bir hizmet sunarak daha çok nitelikli yatırımcıya ulaşabilmiş durumda.

PLATFORMUN KAPISI HERKESE AÇIK

TEB Özel Melek Yatırım Platformu'nun bir süre önce tüm altyapısını yenileyerek platform hakkında detaylı bilgi almak isteyen tüm girişimci ve yatırımcılara kapılarını açtı. Böylece, sadece TEB Özel Bankacılık müşterilerine değil, girişimcilik ekosistemindeki tüm girişimcilere ve yatırımcılara da hizmet vermeye başladı. Melek yatırımcılık ile ilgilenen tüm kullanıcılar TEB Özel Melek Yatırım Platformu web sitesinde üzerinden kısa bir form doldurarak ve ilgili formda girişimci ya da yatırımcı olduğunu belirterek üye olabiliyor.

SEKİZ YATIRIM HAYATA GEÇİRİLDİ

TEB Özel Melek Yatırım Platformu kapsamında, şu an itibarıyla 326 yatırımcı üyeyi, projesinin melek yatırım için uygun aşamada olduğunu düşündükleri 86 girişimci ile dijital ortamda bir araya getirdiler. Bir diğer yandan, her ay yeni bir yatırım yapan, girişimcilik ekosisteminde finans ötesi katkıları misyon

edinmiş uluslararası bir yatırım ağı olan TEB Özel Yatırımcı Kulübü üyeleri bugüne kadar altı projeye yatırım yapma kararı aldı. TEB Özel Melek Yatırım Platformu üzerinden ise toplam iki adet yatırım gerçekleşti. Girişimcilik ekosistemine kazandırdıkları yeni melek yatırımcılarla bu platform o kadar hızla gelişti ki Borsa İstanbul Özel Pazar'ın faaliyete başlamasının birinci yıldönümü töreninde ' Yılın En Çok Yatırım Yapan Melek Yatırımcı Ağı Ödülü'nü aldılar.

TECRÜBELERİNİ AKTARIYORLAR

TEB Özel Melek Yatırım Platformu ile kazandıkları bilgi ve tecrübelerle Türkiye ve dünyada başka bir örneği olmayan yeni bir model geliştirerek TEB Özel Yatırımcı Kulübü'nü hayata geçirdiler. Türkiye ve dünyada melek yatırımcılık konusuna gönül veren ve ağırlıklı olarak teknolojik girişimlerde başarılı işlere imza atmış yatırımcıları bir araya getirdikleri TEB Özel Yatırımcı Kulübü'nü Şubat 2015'te başlattılar. TEB Girişim Bankacılığının tüm faaliyetlerinden TEB Portföy altında fon yaratmaya, uluslararası alanda stratejik ortakları BNP Paribas ile ortak çalışmalara kadar geniş yelpazede sundukları avantajlarla TEB Özel Yatırımcı Kulübü'nün çalışmalarına katkıda bulunmaya devam ediyorlar.

HER AY YENİ BİR YATIRIM

Her ay yeni bir yatırım yapan ve girişimcilik ekosisteminde finans ötesi katkıları misyon edinen TEB Özel Yatırımcı Kulübü, ağ içerisinde değerlendirilen yatırım fırsatlarının bir üyenin yatırım yapmaya karar verdiği veya yatırım yapmış olduğu bir girişim şirketi olması yönüyle bugüne kadar yatırım yapmaya karar verdiği altı yatırıma ek olarak, üyeler yeni yatırımlarıyla ilgili görüşmelerini sürdürüyor.

FARK YARATAN ÖRNEKLER

Borsa İstanbul'da düzenlenen törenle, Hidrotürbin Teknoloji Enerji Şirketi, TEB Özel Yatırımcı Kulübü kurucularından Bireysel Yatırımcı Oltaç Ünsal'dan yatırım aldı. Hem çevreye hem ülkeye önemli kazançlar sağlayacak bir proje olan Hidrotürbin, enerji tasarrufu alanında teknik bir model.

FORUMDA TEB STARTUP'LARI DA AKTİFTİ

Bu yıl İstanbul'da düzenlenen Dünya Melek yatırım Forumu'nda paralel oturumlar şeklinde düzenlenen yatırım forumlarına TEB Girişim Evi'nden de beş startup katıldı. Global melek yatırımcıların karşısına çıkan girişimciler, üç dakikalık asansör sunumları sonrası yatırımcıların sorularını cevapladılar. Özellikle IT ve mobil teknolojilerine odaklanan melek yatırımcıların karşısında ilk raund finansman arayışlarını sürdüren startup'lar hem Türkiye' den de bu tip projelerin çıkabileceğini gösterdiler hem de kendileri açısından tamamı İngilizce geçen bu bölümde pratik yapma şansına sahip oldular. Şu anda Türkiye'de yaklaşık 50 civarında banka var ve bu bankaların içinde hem Türkiye'nin dört bir yanına kurdukları girişim evleri ile hem de melek yatırımcıları bir araya getiren platformuyla ülkemiz erken aşama yatırımcılık ekosisteminde inovatif bir yere sahip bir bankanın sizler için yaptıklarım anlatmaya çalıştım.

TEDARİK ZİNCİRİNİN TAKİBİNİ KOLAYLAŞTIRIYOR

Hazine Müsteşarlığı tarafından onaylanarak bir bankanın 'melek yatırım' konusunda yetkilendirilen İlk platformu olan TEB Özel Bankacılık Melek Yatırım Platformu ve TEB Girişim Evi tarafından desteklenen VesLabs, Türk melek yatırımcılarından yatırım desteği aldı. Melek yatırımcılarla

girişimcileri buluşturma konusunda yeni bir yatırım modeline örnek olan TEB Özel, girişimcilik ekosistemine yeni bir soluk getirme iddiasında. TEB Girişim Evi çatısı altında ilk gününden beri iş modeli geliştirilmesinden pazarlama faaliyetlerine, eğitim ve danışmanlık desteğinden çalışma ofisi, networking ve yatırımcı ilişkilerine geniş bir yelpazede hizmet alan VesLabs'in kurucuları Ozan Can Köseley ve Kaan Tezgel, TEB Özel MelekYatırım Platformu işbirliğiyle yatırımcılar Behzat Durmaz ve Mehmet Fatih Donat ile bir araya geldi. Melek yatırımcılardan 300 bin TL'lik yatırım almayı başaran VesLabs'in projesi Tag2Sense, sunduğu çözümlerle tedarik zinciri takibini kolaylaştıracak. Nesnelerin interneti üzerine çalışan kablosuz donanım ve yazılım çözümü şirketi VesLabs'in geliştirdiği Tag2Sense, tedarik zincirinin takibini kolaylaştırıyor. Data logger ve araç takip sistemlerinin gerçekleştirdiği bütün özellikleri kendi bünyesinde toplayarak tedarik zincirinin izlenmesini basit ve etkin hale getiren Tag2Sense, sıcaklık, nem, basınç, ışık, darbe, titreşim sensörleri ve kablosuz özellikleriyle global ölçekte en gelişmiş data logger cihazlarının başında geliyor. (Baybars Altuntaş/Para Dergisi)

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)