BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisTEB-FORTİS BİRLEŞİYOR MU?----

TEB-FORTİS BİRLEŞİYOR MU?

TEB-FORTİS BİRLEŞİYOR MU?
10 Kasım 2008 - 05:37 www.finansgundem.com

Global kriz nedeniyle Belçika'da Fortis'i alan BNP Paribas, daha önce de TEB'e ortak olmuştu. Ekonomist Dergisi'nin haberine göre şimdi Türkiye'deki bu iki bankanın birleşmesi gündemde.

TEB-Fortis birleşmesine doğru mu? Dünyadaki global krizin bir kurbanı da Belçikalı Fortis oldu. 2008 başında Hollandalı ABN Amro’yu satın almak için yaklaşık 25 milyar Euro harcayan Fortis, dalgalanmadan etkilendi ve Belçika hükümeti hisselerini satın aldı. Ardından bildiğiniz gibi hükümet, hisseleri Fransız BNP Paribas’a devretti. Belçika ve diğer ülkelerdeki Fortis’in iştiraklerinin ne olacağı henüz bilinmiyor. Şu anda atanan geçici CEO’nun, yaşamsal kararları almayacağı tahmin ediliyor. Ya Fortis Türkiye? Edindiğimiz bilgiler doğrultusunda, sizlere olası gelişmeleri aktarmak istiyoruz. BNP Paribas, Türkiye’de Türk Ekonomi Bankası’nda (TEB) yarı hisseye sahip. TEB’in diğer yarı hissesinin sahibi Hasan Çolakoğlu ile ortak olmaktan mutlu olduğu biliniyor. Yola da Çolakoğlu ile ortak devam etmek istediği söyleniyor. Bildiğiniz gibi hafta içinde BNP Paribas, Fortis Türkiye’nin hisselerini devir almak için Rekabet Kurumu’na başvurdu. Başvurunun olumlu sonuçlanması bekleniyor. Çünkü, her iki kuruluşun piyasa payı yüzde 5’i bile bulmadığından, izin konusunda bir sıkıntı olmayacağı hesaplanıyor. Rekabet Kurumu’ndan çıkacak izinden sonra, TEB-Fortis Türkiye’nin birleşmesi için yapılan çalışmaların somutlaşması bekleniyor. Şöyle ki, bugüne kadar TEB ve BNP kökenli bankacıların Fortis Türkiye üzerinde yaptıkları birleşme senaryoları, somut olarak masaya konacak. Edindiğimiz bilgiye göre, Hasan Çolakoğlu, Fortis Türkiye’nin yarı hissesini BNP Paribas’dan satın alacak. Bu işlemin ardından iki bankanın birleşme işlemlerine geçilecek. Tarih konusunda da resmi işlemlerin yıl sonuna kadar yetiştirilmeye çalışılacağını öğrendik. Fakat, kasım ayında olmamız, tarihin bir miktar sarkabileceğini gösteriyor. Resmi satın almanın ardından, iki bankanın fiili birleşme sürecine geçilecek. Bir bankacı kaynağım, “BNP, Çolakoğlu ile ortaklıktan son derece mutlu. Çolakoğlu da yarı hissenin altına düşmek istemeyecek. Hasan Bey de Fortis’in alınmasını istiyor. Burada en önemli faktör, fiyat olacak. Sanırım, iki taraf da uygun bir fiyatta anlaşacak ve birleşme sağlanacak” diyor.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)