Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Türk Ekonomi Bankası (TEB), 2012 yılında ‘Sorumlu Bankacılık’ anlayışıyla hayata geçirdiği TEB Aile Akademisi ile tasarruf alışkanlığının toplum genelinde yaygınlaşmasına ve finansal okuryazar bir nesil yetiştirilmesine katkı sağlamaya yönelik çalışmalarını sürdürüyor. Gerçekleştirdiği iş birlikleri ve verdiği eğitimlerle bireylerin bütçelerini daha verimli bir şekilde yönetebilmelerini amaçlayan TEB Aile Akademisi, Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı Hayat Boyu Öğrenme ve Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlükleri ile birlikte yürüttüğü iş birlikleri sayesinde Ekim ayı itibariyle ülke genelinde toplam 1 milyon kişinin finansal okuryazar olmasını sağladı.
Proje kapsamında, Türkiye genelinde yer alan Halk Eğitim Merkezleri kursiyerleri ve Mesleki Teknik Liselerde okuyan öğrencilere finansal okuryazarlık eğitimi veren TEB Aile Akademisi, 2020 yılı sonuna kadar 6,2 milyon, hayata geçirdiği tüm projelerle de toplam 20 milyon kişiye ulaşmayı hedefliyor.
Mendi, “TEB Aile Akademisi ile 5 yıldır tasarrufların yükseltilmesi için çalışıyoruz”
Türkiye’nin büyüme hedefini yakalayabilmesi için toplum genelinde tasarruf bilincinin gelişmesi gerektiğine dikkat çeken TEB Bireysel ve Özel Bankacılık Kıdemli Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Mendi, “Banka olarak, ancak tasarruf alışkanlığı gelişmiş, finansal bilinci yüksek bireylerin oluşturduğu bir toplumun sürdürülebilir ekonomik büyümeyi yakalayabileceğini düşünüyoruz. Bu düşünceyle hayata geçirdiğimiz TEB Aile Akademisi ile beş yıldan bu yana ülkemizin tasarruf oranlarının yükseltilmesi noktasında çalışmalarımızı sürdürüyor; yaptığımız işbirlikleriyle finansal okuryazar bir nesil yetiştirilmesine katkı sağlamayı amaçlıyoruz” dedi.
Hedef 2020 sonuna kadar nüfusun yüzde 25’ine ulaşmak
TEB Aile Akademisi çalışmaları kapsamında banka çalışanlarından oluşan gönüllü bir ekip ile herkese açık ve ücretsiz eğitimler verildiğini belirten Mendi, “Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı Hayat Boyu Öğrenme ve Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlükleri ile birlikte yürüttüğümüz iş birlikleri sayesinde, Ekim ayı itibariyle toplam 1 milyon kişinin finansal okuryazar olmasını sağladık. Bu bizim ve ülkemiz için çok büyük bir başarı. İş birliklerinin yanı sıra TEB Aile Akademisi eğitimleriyle bugüne kadar bire bir olarak 235 bin kişiye ulaşarak tasarruf ve finansal okuryazarlık bilinci kazandırdık. Gerçekleştirdiğimiz iş birlikleriyle 2020 yılı sonuna kadar 20 milyon bireye eğitimlerimizi ulaştırmayı planlıyor, Türkiye nüfusunun yüzde 25’ini finansal okuryazar yapmayı amaçlıyoruz” dedi.
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.