Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Türkiye İhracatçıları Meclisi Yönetimi TCMB Başkanı Şahap Kavcıoğlu ile görüşme gerçekleştirdi. Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri (GAİB) Koordinatörü Başkanı Fikret Kileci görüşmede konuşulanları açıkladı.
BloombergHT'ye konuşan Kileci, yurtdışından gelen ihracat bedelinin yüzde 25’inin TL'ye çevrilmesinin yanlış anlaşıldığını ve yorumlandığını, kavram kargaşasının olduğunu söyledi. Kileci, “İhracatçılar olarak TL'ye dönüp TL’de kalınması olarak algılamıştık. Bunun böyle olmadığı, önceki sistemden çok fazla farkı olmadığı, istediğimiz zaman istediğimiz şekilde dövize dönebileceğimiz hatırlatıldı” dedi.
"YANLIŞ ANLAŞILMA OLDU"
Bu uygulamada asıl yapılmak istenenin dövizle işi olmayanların, özellikle ihracat dışı kişilerin dövize yönlenmesini, kullanılan TL kaynakların ihracat dışında yatırım amaçlı başka yönlere sapmasını engellemek olduğunu söyleyen Kileci, “Yanlış anlaşılma oldu. Gerçek anlamda bu düzenlemenin TL’nin ve ihracatçının korunmasına yönelik olduğu açıklandı” dedi.
"TOPLANTI FAYDALI GEÇTİ"
3 saatlik toplantının ihracat ile ilgili birtakım sıkıntılar, problemler ve alınması gereken önlemler konusunda faydalı geçtiğini söyleyen Kileci, “Bankalarda problem vardı işlem yapamıyorduk bir karışıklık vardı bugün bu toplantıda biz hepsini anladık. Onlar da piyasalardaki karmaşıklığı düzeltmek adına bankalarla bir araya geleceklerini söylediler” dedi.
Kileci son olarak şahsen yüzde 25 oranının çok yanlış olmadığını, doğru kullanıldığı ve planlandığında ihracatçı açısından bir sıkıntı olmayacağını düşündüğünü söyledi.
Merkez Bankası bilançosundaki değişimin sırrı
TCMB'nin 1 aylık uzlaşmalı vadeli döviz ihalesine teklif gelmedi
Boş işler arttırın faizleri verin TL YE enflansyon üstü getiriyi Piyasaya ekonomiye güven gelsin saçma sapan ortacağ gerisinde kalmış insanlıga buğün itibari ile en ufak faydası olmayan zarardan başka dogmalardan kurtulun aydınlığa uygarlığa medeniyete cağdaşlıga insanlıga ilime bilime doğru giderek
Mehmette bu kafa ile makam sahibi olmaması garip.la Mehmet ABD deki enflasyon kaç.senin enflasyonun kaç.ha bu arada senin enflasyonunu sordum TÜİK enflasyonunu değil.
Bre cahiller ABD süper güç parası dünya rezerv varlığı her türlü kambiyo işlemleri dolarla AB dediğiniz parası sanayisi ekonomisi en güçlü gelişmiş ülkeler toplamından ibaret enflasyonları yıllardır sıfıra yakın sen ise yıllardır gelişmekte olan bir türlü sınıf atlayamayan ülkesin mukayesesini sorgulamasını bile yapamayacak ruh hastası insanlarsınız
Yahu memet ABD ile sen birmisin senin kafa hakkaten et dolu adamlarda enflansyon sıfır sende%100 lerde birde TLye eksi faiz veriyorsun ulan memet kafa kafa payton feneri cehalet yüzünden akıyor utanır insan böyle rezil bir yorum yapmaya
Abd de faiz kaç enflasyon kaç ab de enflasyon kaç faiz kaç hep ezber hep ezber birazda düşünün
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.