Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), Türk lirası (TL) mevduata geçişin desteklenmesi amacıyla yeni bir adım attı.
TCMB'nin Zorunlu Karşılıklar Hakkında Tebliğ'de Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliği Resmi Gazete'de yayımlandı.
Buna göre, zorunlu karşılık uygulamasında; piyasa mekanizmalarının işlevselliğini artıracak, makro finansal istikrarı güçlendirecek ve miktarsal sıkılaştırma yoluyla parasal aktarımın desteklenmesini sağlayacak değişikliler yapılması kararı alındı.
Bu kapsamda, kur koruması sağlanan hesaplar için zorunlu karşılık oranlarının 6 aya kadar olan vadelerde yüzde 30'dan yüzde 25'e indirilmesine, yabancı para cinsinden mevduat/katılım fonu (yurt dışı bankalar mevduatı/katılım fonu ve kıymetli maden depo hesapları hariç) için tüm vadelerde TL cinsinden tesis edilen ilave zorunlu karşılık oranının yüzde 4'ten yüzde 8'e yükseltilmesine karar verildi.
Söz konusu düzenlemelerle TL mevduata geçişe yönelik adımlar güçlendirilirken, miktarsal sıkılaştırma sürecine devam edildiği belirtildi.
Sadeleşme süreci ve miktarsal sıkılaştırmaya ilişkin adımlar, Para Politikası Kurulu'nun ilan ettiği ilkeler doğrultusunda devam edecek.
Para Politikası Kurulu'nun 25 Ocak 2024 tarihli kararında, devam eden sadeleştirme süreciyle uyumlu şekilde kredi arzında ve mevduat faizinde gözlenebilecek oynaklıklara karşın makroihtiyati kararlarla parasal aktarım mekanizmasının destekleneceği belirtilirken, sterilizasyon araçlarının çeşitliliği artırılarak miktarsal sıkılaştırmaya devam edileceği bildirilmişti.
KKM'den 26 milyar liralık çıkış
KKM'den çıkış sürüyor: 1 haftada 47.5 milyar TL eridi
TCMB Başkanı Erkan: TL mevduatı 4 ayda 2 trilyon TL arttı
TL mevduatları ile katılım hesaplarında stopaj indiriminin süresi uzatıldı
Bankalar HOŞGELDİN faizleri ile vatandaşı kandırıyorlar. Güya yüksek faiz veriyor. Yalan Negatif reel faiz. En iyisi döviz almak.
Döviz büroları ve kuyumcuların önü kuyruk. Vatandaş küçük tasarruflarını korumak için döviz ve altın alıyor. Para direk yastık altına gidiyor. Öncekiler gibi, mevcut ekonomi yönetimi de başaramayacak. Çünkü şok faiz artışı ile başlamalıydılar. İş işten geçti.
Mevduat faizi eksi enflansyon yüzde ikiyüz mevduat faizi kırk stopaj kesiliyor yüzde otuz otuzbeşe düşüyor yatırılan para yok oluyor bankalar yüzde kırkı bile vermiyor bırak yüzde elliyi hepsi sahte en garanti çak dövizi yastık altına garanti
Döviz tevdiat hesaplarını çözmek için kurları her gün bir kaç kuruş artırmak suretiyle DÖVİZİ istikrarlı bir yatırım aracı haline getirdiler. Mevcut faiz oranları yetersiz olduğundan çözülme olmuyor. Balon şiştikçe sertleşti. Umarım patlamaz. Patlarsa ne olur. Welcome to Arjantina.
Doğru tespit faizleri sözde ekonomi trolları faiz artışı bile olmayan eksi mevduat faizlerini övüyorlar döviz bu asla getirisi olmayan götürüsü olan oranların yanında kraldır
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.