<
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkTCMB: Ekonomide toparlanma sürdürülebilir hale gelecek----

TCMB: Ekonomide toparlanma sürdürülebilir hale gelecek

TCMB: Ekonomide toparlanma sürdürülebilir hale gelecek
05 Mart 2020 - 10:36 www.finansingundemi.com

TCMB, son verilerin ekonomik aktivitede toparlanmaya işaret ettiğini, devam eden dezenflasyon süreci ve finansal şartlarda iyileşmenin ekonomik toparlanmanın sürdürülebilir hale gelmesine yardım etmesinin beklendiğini bildirdi.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), Türkiye'nin son dönem verilerinde ekonomik aktivitedeki iyileşmenin devam ettiğini gözlemlediklerini bildirdi. 


Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), 4-5 Mart'ta gerçekleştirilen yatırımcı toplantısına ilişkin "Türkiye'nin Makroekonomik Görünümü ve Para Politikası" sunumunu internet sitesinde yayımladı.

Son döneme ilişkin verilerin iktisadi faaliyetteki toparlanma eğiliminin devam ettiğini gösterdiği belirtilen sunumda, dezenflasyon süreci ve finansal koşullardaki iyileşmeyle birlikte ekonomideki toparlanmanın devam etmesinin öngörüldüğü bildirildi.

Sunumda, kredi büyümesi ve kompozisyonundaki gelişmelerin dış denge ve enflasyon üzerindeki etkilerinin yakından takip edildiği vurgulandı.

Son dönemde belirgin bir iyileşme kaydeden cari işlemler dengesinin gelecek dönemde ılımlı bir seyir izlemesinin makro politika bileşimi açısından önem arz ettiğinin altı çizilen sunumda, şunlar kaydedildi:

"Enflasyon beklentileri, iç talep koşulları ve üretici fiyatlarındaki gelişmelere bağlı olarak çekirdek enflasyon göstergelerinin eğilimleri ılımlı seyretmektedir. Enflasyondaki seyrin yıl sonu tahminiyle büyük ölçüde uyumlu olduğu değerlendirilmektedir. Mevcut para politikası duruşunun hedeflenen dezenflasyon patikasıyla uyumunu koruduğu değerlendirilmektedir. Enflasyondaki düşüş sürecinin devamlılığının, ülke risk priminin gerilemesi, uzun vadeli faizlerin aşağı gelmesi ve ekonomideki toparlanmanın güç kazanması açısından büyük önem taşıdığını değerlendirmektedir."

Yatırımcı toplantıları

Merkez Bankası, 22 Temmuz 2016'da kamuoyuna duyurulan İletişim Uygulamalarına İlişkin Basın Duyurusu çerçevesinde yatırımcı, ekonomist ve analistlerle teknik içerikli görüşmeler yapıyor. 

Bu toplantılarda katılımcıların genel makroekonomi, para politikası, finansal piyasalar, bankacılık gibi çeşitli konulardaki teknik içerikli soruları cevaplanıyor. 

Toplantılar, Merkez Bankasının açık, şeffaf ve eş zamanlı iletişim politikası uygulamalarını tamamlayıcı nitelikte görülüyor. Yurt dışındaki büyük finans merkezlerinde de geniş katılımlı yatırımcı toplantıları düzenleniyor. 

Söz konusu toplantılar belirli bir takvim çerçevesinde yürütülürken, takvim çerçevesinde belirlenen toplantılara katılmak isteyen kişi veya kurumlar [email protected] veya [email protected] adreslerinden e-posta aracılığıyla katılım taleplerini iletebiliyor.

Merkez Bankasının bu yıl gerçekleştireceği yatırımcı toplantıları takvimi şöyle:

Tarih

1-2 Nisan 2020

3-4 Haziran 2020
8-9 Temmuz 2020
2-3 Eylül 2020
7-8 Ekim 2020
2-3 Aralık 2020

İhtiyaç kredi artışına yeni tedbir gelebilir

Reuters: Kredi taleplerine karşı tedbirler uygulanabilir

Dünkü toplantıyla ilgili bir derleme servis eden Reuters, toplantıya katılan yatırımcıların ihtiyaç kredilerindeki talep patlamasına karşı alınan tedbirlerin en kısa sürede hayata geçirilebileceği yönünde mesajlar aldığına işaret etti. TCMB'nin Yatırımcı Toplantısı'nda şu değerlendirmelere yer verildi:

"Son veriler ekonomik aktivitede toparlanmanın devam ettiğine işaret ediyor. Ekonomik toparlanmanın devam eden dezenflasyon süreci ve finansal şartlarda iyileşmenin yardımı süre sürdürülmesi bekleniyor. Kredi büyümesinde ve bileşiminde gelişmeler dış denge ve enflasyona etkileri için yakından takip ediliyor.

Cari işlemler dengesinde ılımlı bir rotayı sürdürmek, makroekonomik politika karışımının kritik bir ögesi olarak değerlendirildi. Enflasyon bekleyişlerine, iç talep şartlarında ve üretici fiyatlarında gelişmeler çekirdek enflasyon göstergelerinde ılımlı bir trende katkı yaptılar.
Enflasyonun izlediği yörünge genel olarak yıl sonu enflasyon projeksiyonları ile paralel olarak değerlendirildi.

Cari para politikası duruşu öngörülen dezenflasyon patikası ile tutarlı olmaya devam ediyor. Sürdürülebilir bir dezenflasyon sürecini devam ettirmek ülke riskini düşürmeyi, uzun vadeli faizleri düşürmeyi ve güçlü ekonomik toparlanmayı başarmak için anahtar, önemli bir faktör"

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)