BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTCG ULUÇALİREİS Çanakkale Deniz Müzesi'nde sergilenecek----

TCG ULUÇALİREİS Çanakkale Deniz Müzesi'nde sergilenecek

TCG ULUÇALİREİS Çanakkale Deniz Müzesi'nde sergilenecek
25 Şubat 2024 - 19:43 www.finansgundem.com

Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada TCG ULUÇALİREİS denizaltısının Çanakkale Deniz Müzesi'nde sergileneceği ifade edildi

Milli Savunma Bakanlığı, 29 yıl boyunca görev yapan TCG ULUÇALİREİS denizaltısının Çanakkale Deniz Müzesi'nde sergilenmek üzere Çanakkale'ye intikal ettirildiğini bildirdi.

Bakanlığın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, Türk Deniz Kuvvetleri'nde 1971-2000 yılları arasında 29 yıl görev yapan TCG ULUÇALİREİS denizaltısının Gölcük Tersanesi'nde kapsamlı bakım ve restorasyona tabi tutulduğu belirtildi.

Bu kapsamda TCG ULUÇALİREİS'in Çanakkale Deniz Müzesi'nde sergilenmek üzere Çanakkale'ye intikal ettirildiği ve burada Kuzey Deniz Saha Komutanı Tümamiral Rafet Oktar ve Çanakkale Boğaz Komutanı Tuğamiral Mustafa Biçen'in de katıldığı törenle karşılandığı kaydedildi.

S-338 Borda numaralı TCG ULUÇALİREİS'in hizmette bulunduğu süre zarfında 37 Milli ve 9 NATO Tatbikatı'na katıldığı bildirilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"TCG ULUÇALİREİS 12 cephe ve 7 rotasyon görevi, 160 talim torpido atışı, birçok mayın döküş eğitimi, SAT-Denizaltı müşterek eğitimi, kurtarma gemisi-denizaltı müşterek eğitimi ve 1645 kez dalış gerçekleştirdi. Hizmet dışına ayrılmasına müteakip ilk müze denizaltısı olarak tadil edilen TCG ULUÇALİREİS, kısa bir süre sonra Çanakkale Deniz Müzesi'nde halkımızın ziyaretine açılacak."

TCG Anadolu'dan sonra ikinci büyük gemi

Bakan Güler TCG Gökova fırkateynini ziyaret etti

TCG Anadolu, yeniden İstanbul'da

Bakan Kasapoğlu: TCG Anadolu için binlerce insan akın akın geldi

İçeriden böyle görüntülendi: TCG Anadolu İzmir'de!

TCG Anadolu’ya Boğaz geçişinde yunuslar da eşlik etti

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)