Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Türkiye Bankalar Birliği'nin (TBB) yayınladığı bilgi notunda, "2010-2012 döneminde yüzde 4.3 büyüyen personel sayısı, 2013-2015 döneminde yüzde 1.8 artış gösterdi. Benzer şekilde, 2010-2012 döneminde bankalar net 778 yeni şube açarken, 2013-2015 döneminde bu sayı 168'e geriledi. Bu gelişmede başlıca faktörler, sektörün büyüme hızının yavaşlaması, düzenlemelerden gelen yükler, bireysel operasyon maliyetlerinin düşürülmesine yönelik önlemler ve dijital bankacılık hizmetlerinin yayılmasıdır" denildi.
TBB verilerine göre, 2005-2015 döneminde şube başına personel sayısı aşağı yönlü bir seyir izlerken, 2005 yılında sektörde şube başına 21.2 olan personel sayısı, 2015 sonu itibarıyla 18.0'e indi. Bankacılık sektöründe şube büyümesinin hız kaybetmesinin ardından şube başına nüfus sayısı artarken, 2014 yılında bir banka şubesi ortalama 6 bin 925 kişiye hizmet sunarken, 2015 yılında bu rakam yüzde 1.3'lük artış ile 7 bin 12 kişiye yükseldi.
Avrupa Birliği'nde 2014 yılı itibarıyla bir şubenin hizmet ettiği kişi sayısının 2 bin 620 olduğuna işaret edilen TBB açıklamasında, "Avrupa Birliği'ndeki bir banka şubesinin, Türkiye'deki bir şubenin yüzde 38'i kadar bir müşteriye hizmet ettiği görüldü" denildi ve AB'de 10 bin kişiye 57 personel düşerken, Türkiye'de 26'da kaldığı belirtildi.
Bankacılık sektörü büyümesiyle şube ve personel sayıları arasında güçlü bir ilişki olduğu vurgulanan notta, "Küresel piyasalarda yaşanan kriz öncesinde ve krizden çıkış sürecinde hızlı bir büyüme performansı sergileyen bankacılık sektöründe, son yıllarda daha düşük hızda büyüme yaşanıyor" denildi.
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.