Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Geçtiğimiz yıl 4 Eylül tarihinde Ankara'nın Çankaya ilçesindeki Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) Genel Müdürlüğü'nün otoparkına Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na ait F-4 savaş uçağının yardımcı yakıt tankı düştü. Otoparktaki 3 otomobil, kullanılamaz hale geldi.
Araçlardaki hasarın Milli Savunma Bakanlığı'nca karşılanacağı belirtilirken, Sulh Hukuk Mahkemesi'nce belirlenen bilirkişi tarafından hasar tespiti yapıldı. 3 araçtan TPAO'da çalışan Mehmet Burkay Ünlügiyen'nin otomobili için 441 bin TL hasar tespiti yapıldı. Mahkeme, 441 bin lira nakit ile aracın hurdasının kendisine bırakılmasına hükmetti. Ünlügiyen, aracının değerinin kaza olduğunda 1 milyon TL olduğunu söyleyerek, karara itiraz etti.
Milli Savunma Bakanlığı, Ünlügiyen'i tekrar görüşmeye çağırarak yeni teklifini iletti. Bakanlık, Ünlügiyen'e aracına karşılık 700 bin lira teklif ederken, hurda aracı da kendisine bıraktı. Ancak aradan geçen 4 ayda oluşan zararı ve avukatlık masraflarını da gerekçe göstererek kabul etmeyen Ünlügiyen, bakanlıktan 1 milyon 138 bin lira nakit ve hurda aracı talep etti. Ünlügiyen şimdi bakanlıktan gelecek yanıtı bekliyor.
"PSİKOLOJİM BOZULDU"
Mehmet Burkay Ünlügiyen, süreçten dolayı 4 aydır mağdur olduğunu belirterek, "Bilirkişi bana aracımın hurdasını bırakıyor; ama aracımın hurdası o zamanın parasıyla piyasada 100-120 bin liraydı. Ancak bu meblağ hiçbir şekilde benim aracımın değerine karşılık gelmiyor. Kazanın olduğu tarihlerde benim aracımın değeri 1 milyon liraydı. Hem verilecek parayı kabul etsem hem de aracımın hurdasını satsam 600 ila 650 bin lira civarı komik bir rakama geliyor ve 300 bin lira civarında bir kaybım oluyor. Benim aracımın otoparkta üzerine yakıt tankı düşmesi benim suçum mu yoksa düşürenin suçu mu? Ayrıca 4 aydan beri aracımı kullanamıyorum. 2 ay önce benim babam vefat etti. Babamın cenazesine arabamla gidemedim. Bunlar söylenecek şeyler değil; ama bunları maalesef yaşadım. Aracımın tam değerini ve kullanamadığım günlerin günlük faizleri de hesaplanarak tarafıma ödenmesini istiyorum. Bu süreçte psikolojim çok bozuldu. Aracımı her gün faal bir şekilde kullanan, işe aracımla gidip, gelen bir insanım. Çocuğumu da okula aracımla götürüyordum. Bunları 4 ay süresince yapamadım. Hava Kuvvetleri Komutanlığı tarafından bana gelen yazının aynısı aynı olayda araçları zarar gören diğer arkadaşlara da geldi. Onlar da zararlarından ötürü dava açacaklar" dedi.
Alev topuna dönen uçaktan 379 yolcu nasıl kurtarıldı
Boeing uçaklarını geri çağırdı
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.