<
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTayland'ın en zengin ismi başarının sırrını açıkladı----

Tayland'ın en zengin ismi başarının sırrını açıkladı

Tayland'ın en zengin ismi başarının sırrını açıkladı
06 Aralık 2019 - 12:18 www.finansingundemi.com

Tayland’ın en zengin adamı Dhanin Chearavanont, bu dijital bir çağda teknolojik gelişmelere ayak uydurmak için öğrencilerin okulda daha az zaman geçirmeleri, gerçek hayat deneyimi kazanmak için de daha fazla zaman harcamaları gerektiğini söyledi.

Paris'te düzenlenen Dünya Eğitim Forumu'na konuşma yapmak üzere davet edilen Tayland’ın en zengin adamı ve Charoen Pokphand Group'un kıdemli başkanı Dhanin, Bangkok Post'a konuştu.

Taylandlı öğrencilerin okulda ve üniversitede geçirdikleri sürenin kısaltılması gerektiğini ifade eden Dhanin, öğrencilerin 18 geldiğinde üniversiteyi bitirip iş hayatına atılmaları gerektiğini söyledi.

‘Öğrenciler 18 yaşında iş hayatına atılmalı’
“Benim görüşüme göre, öğrencilerin ilkokulda geçirdiği 6 yıl dört yıla inmeli ve öğrenciler, 18 yaşına geldiğinde üniversiteyi bitirip çalışmaya başlamaları için diğer yüksek seviyeler de 2 yıldan fazla sürmemeli” diyen Dhanin, "Bugünlerde öğrencilerin ezberleme yoluyla bilgileri öğrenmeleri gerekmiyor çünkü tüm bilgiler internet üzerinden parmaklarının altında" değerlendirmesini yaptı.

"Makineler ve yapay zeka insanlardan daha iyi öğreniyor"
 
Makinelerin ve yapay zekanın insanlardan daha iyi öğrendiğini, bilgileri işleyebildiğini, hatırladığını ve hesapladığını savunan işadamı, "Çoğu üniversite ve okulun hala devam ettirdiği eski metotları kullanmak için herhangi bir neden yok" diye konuştu.  Bunun yerine üniversite ve okulların öğrencilerine gerçek dünyadaki sorunlardan ve zorluklardan öğrenmelerini sağlayarak iş piyasasına hazırlamaları gerektiğini söyleyen Dhanin, şunları ekledi: 

"En iyi üniversite, toplum"

"En iyi üniversite, toplum. Bir okul sınıfı, bilgeliği aşılamaz. Bilgelik sadece gerçek hayat sorunlarından öğrenilir.

Tayland'da normalde gençler 20 yaşından sonra iş hayatına başlıyor.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)