BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTayland'da yeni hükümet vatandaşlarına 296 dolar dağıtacak----

Tayland'da yeni hükümet vatandaşlarına 296 dolar dağıtacak

Tayland'da yeni hükümet vatandaşlarına 296 dolar dağıtacak
13 Eylül 2024 - 12:42 www.finansgundem.com

Tayland'ın yeni Başbakanı Shinawatra ülkenin ekonomik sıkıntılarını çözmek için harekete geçti. Paetongtarn 16 yaş ve üzeri tüm Taylandlılara nakit dağıtımı yapma sözü verilen 'Dijital Cüzdan' programının düşük gelirli grupları da kapsayacağını ifade etti


İktidardaki Pheu Thai Partisi'nin lideri ve eski Başbakan Thaksin Shinawatra'nın kızı olan Paetongtarn Shinawatra, geçen ay bir mahkemenin, rüşvet davasında hapis yatmış bir kabine üyesini atayarak etik yasasını ihlal ettiği suçlamasıyla Srettha Thavisin'i görevinden almasının ardından göreve başlamıştı.

Tayland'ın Yeni Başbakanı Paetongtarn Shinawatra, Perşembe günü Parlamento'da yaptığı açılış konuşmasında, ülkenin ekonomik sıkıntılarını çözmek için selefinin planlarının çoğunu sürdüreceğine söz verdi.

Kumarhanelerin yasallaştırılmasına dair sinyaller

Paetongtarn; yüksek hanehalkı borcu, artan yaşam maliyeti, azalan gelirler gibi birçok ekonomik zorlukla karşı karşıya olan ülkesinin sorunlarını acilen ele alarak 'Tayland halkının umudunu mümkün olan en kısa sürede geri getireceğini' söyledi.

Hükümetin 'gayri resmi ekonomiyi' ve 'yeraltı ekonomisini' yasallaştırıp vergilendirerek yeni gelir elde edeceğini söyleyen Paetongtarn, 'eğlence kompleksleri' olarak tanıtılan kumarhanelerin yasallaştırılmasına dair sinyaller de verdi.

Paetongtarn ayrıca bir önceki hükümetin 296 dolarlık (yaklaşık 10 bin TL) dijital nakit dağıtım planını da devam ettireceğini söyledi. Yetkililer, geçen yılki seçim kampanyası sırasında başlangıçta 16 yaş ve üzeri tüm Taylandlılara nakit dağıtımı yapma sözü verilen 'Dijital Cüzdan' programını açıklamıştı. Paetongtarn şimdi düşük gelirli gruplara da öncelik vereceğini ve bu programdan faydalanmalarını sağlayacağını söyledi. Bu kişilere bu ay veya Ekim ayına kadar toplu ödeme yapılması planlanırken, hak sahibi olan diğer kişilere de bu yılın sonlarından itibaren taksitler halinde ödeme yapılması bekleniyor.

Esrar yeniden serbest

Eski hükümetin esrarı tekrar yasadışı yapma sözü vermesinin ardından Paetongtarn, yönetiminin tıbbi esrarı ekonomiyi canlandırmanın bir yolu olarak destekleyeceğini ve sosyal etkisini azaltmak için düzenlemeler ekleyeceğini de söyledi. Özellikle gençler arasında uyuşturucu bağımlılığı korkuları kamuoyunda tepkiye yol açmış ve geçen yılki seçim kampanyası sırasında Paetongtarn'ın partisi diğer partilerle birlikte uyuşturucuyu yasaklamak için önlemleri geri getirme sözü vermişti. Ancak hükümet Temmuz ayında aniden bu sözden geri adım attığının sinyalini verdi.

Paetongtarn son olarak hükümetinin uzun vadede iklim değişikliği sorununu ele alacağını, eğitim kalitesini ve evrensel sağlık sistemini iyileştireceğini, daha demokratik bir anayasa taslağı hazırlayarak ve bürokratik sistem ile orduyu reform ederek siyasi istikrarsızlığı gidereceğini de vurguladı.

Paetongtarn'ın açıklamaları ülkede karmaşık tepkilere sebep olurken, özellikle para ödemesi kararı çoğunlukla olumlu karşılandı.(Habertürk)

Tayland Başbakanı, aktif siyaseti bıraktıTayland Başbakanı, aktif siyaseti bıraktı

 

Tayland'da 6 kişi siyanürle zehirlendiTayland'da 6 kişi siyanürle zehirlendi

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)