BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTatko'da 100 milyon dolarlık hisse savaşı----

Tatko'da 100 milyon dolarlık hisse savaşı

Tatko'da 100 milyon dolarlık hisse savaşı
12 Eylül 2023 - 08:03 www.finansgundem.com

Türkiye'nin en hızlı büyüyen 100 şirketi arasında yer alan 96 yıllık Tatko'da hisse savaşı yaşanıyor. Mehmet Rıfat Yalman'ın torunu Kerim Oktay Yalman, hileyle amcası Şen Yalman'ın değeri 100 milyon dolar olan şirket hisselerini ele geçirdi.

96 yıl önce Mehmet Rıfat Yalman tarafından kurulan Tatko Lastik Sanayi Ticaret AŞ, Yalman'ın vefatının ardından şirket iki oğluna kaldı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na sunulan suç duyurusu dilekçesine göre Mehmet Rıfat Yalman'ın torunu Kerim Oktay Yalman, Tatko Şirketleri CEO'su Vedat Özçelik ile birlikte hareket ederek hileyle amcası Şen Yalman'ın değeri 100 milyon dolar (yaklaşık 2.6 milyar TL) olan şirket hisselerini ele geçirdi.

Kerim Oktay Yalman, diğer şüphelilerle birlikte hareket ederek şirketlerin battığını, her an iflas edebileceklerini ve tüm mal varlığını kaybedebileceğini amcasına söylemesiyle iflas korkusu yaşayan Şen Yalman, ruhsal bunalıma girdi ve bir not bırakarak intihara teşebbüs etti. Sabah'dan Dilek Yaman Demir'in haberine göre, özel bir hastanede tedavi edilen Şen Yalman, bir süre sonra yeğenine ve şirkete karşı İstanbul Asliye Ticaret Mahkemesi'nde ihtiyati tedbir davası açtı.

HİSSELERİ ELİNDEN ALINDI

Şen Yalman'ın avukatı yaşananları dilekçesinde şu şekilde aktardı:

"Şen Yalman'ın tedavisi sürerken hisseleri elinden alındı. Kerim Oktay Yalman, diğer şüphelilerle hareket ederek onun en zayıf halinden istifade etmiş, baskılarını artırarak bu şekilde sahtecilik ve dolandırıcılık suçunu işlemişlerdir.

Kerim Oktay Yalman ile şirketin CEO'su Vedat Özçelik, şirket çalışanları Mert Tarlan, Serhat Kutlan ve Aycan Avcı, şirket değerlendirmesi konusunda yanlış ve yanıltıcı bilgiler ile müvekkilin yok pahasına şirket hisselerini devretmesini ve ikna olmasını sağlamışlardır.

Müvekkilin oğlu Ziya Gür Yalman da babasının bu şekilde kandırılmasına kendi menfaati için göz yummuştur. Müvekkilin diğer oğlu Ahmet Yalman ise şüpheliler tarafından şirkete alınmamıştır.

Yalnız bırakılan müvekkilin, şüphelilerce çok kolay bir şekilde iradesi sakatlanarak hisseleri elinden alınmıştır. Haksızlığa dayanamayan ve şirket dışında tutulan müvekkilin oğlu Ahmet Yalman, bu durum nedeniyle hastalanmış ve Barcelona'ya yerleşmiştir.

Şüphelilerin tutuklanmalarını, şirket ve banka kayıtlarına el konulmasını istiyoruz" dedi. Şen Yalman ayrıca İstanbul Asliye Ticaret Mahkemesi'ne dava açtı.

Ata'nın hediyesi davalık oldu! Yaverden toruna 67 yıllık hukuk mücadelesi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)