Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Japonya'da, 2020 yılında yeni bir rekor kıran hanehalkının finansal varlıkları 3 katrilyon yen seviyesine yaklaştı. Korona virüs salgınının harcama yerine tasarrufa yönelttiği ortamda hanehalkı varlıklarının yarısını nakit ve banka mevduatları oluşturdu. BOJ verilerine göre, 2020 yılında Japonya'da hanehalkı finansal varlıkları 2019'a göre yüzde 2,9 artarak 1 katrilyon 948 milyar yen oldu. Hanehalkının finansal varlıklarının 1 katrilyon 56 milyar yenlik bölümünü nakit ve mevduat oluşturdu.
BOJ'un çeyrek dönem fon akış verisine göre, şirketlerin elindeki finansal varlıklar da 2020 yılında yüzde 6,2 artarak 1 katrilyon 275 milyar yene ulaştı. Bunun yaklaşık yüzde 25'i nakit ve mevduattan oluştu. 2020 yılında BOJ'un elindeki devlet tahvili miktarı da toplam piyasanın yüzde 44,7'si olan 545 trilyon yene ulaşarak rekor kırdı.
PANDEMİ SEBEBİYLE ZAM ORANLARINDA DÜŞÜŞ
Öte yandan Japon şirketleri, Kovid-19 salgınının eski başbakan Shinzo Abe'nin teşvik politikalarının getirdiği faydalara son verdiğinin bir işareti olarak, bugün toplu sözleşme görüşmeleri sona ererken sekiz yılın en düşük ücret artışlarını teklif ediyor.
Büyük şirketler, geçen yedi yıl içinde, hükümetin yirmi yıllık ezici deflasyonu ortadan kaldırma çabaları paralelinde, yıllık "shunto" bahar ücret müzakerelerinde % 2 veya daha fazla ücret artışı teklif etti.
Abe'nin "Abenomics" olarak adlandırılan politikaları, ekonominin yeniden canlandırılmasına yardımcı olmak için diğer reformların yanı sıra ücretleri de hedef aldı.
Ülkenin hızla yaşlanan nüfustan kaynaklanan kronik iş gücü kıtlığı, şirketleri yetenekleri cezbetmek için daha yüksek maaşlar vermeye teşvik etti.
Ancak analistler, korona virüs salgınının özellikle restoranlar, ulaşım, oteller, eğlence ve turizm gibi hizmet sektörü şirketlerine bir darbe indirdiğini ve onları yıllık baz ücret artışlarından ziyade iş güvenliğine öncelik vermeye zorladığını bildirdi.
Dai-ichi Yaşam Araştırma Enstitüsü baş ekonomisti Yoshiki Shinke, "Birçok şirket, düşen karlar arasında işlerini sürdürmek için devlet sübvansiyonlarına güveniyor. Durum daha uzun sürerse, gittikçe daha fazla firma işçilerini işten çıkarabilir. " dedi.
Yıllık ücret görüşmeleri, her ikisi de sürdürülebilir ekonomik büyüme sağlamak ve merkez bankasının% 2'lik enflasyon hedefine ulaşmak için ihtiyaç duyulan kurumsal güç ve hane halkı satın alma gücünün bir barometresi olarak hizmet ediyor.
Pek çok şirket ve işçi sendikası, kıdeme dayalı ücret artışlarının en üstünde yer alan, tam zamanlı çalışanlar için ücret kazanımlarının gücünü veya eksikliğini belirlemede önemli bir faktör olan taban ücret artışlarını düşürdü veya vazgeçti.
Japonya ve ABD askeri işbirliğini artırmaya hazırlanıyor
Japonya'da daha önce görülmeyen yeni tür korona virüs
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.