BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiTaşeronlara 2.5 milyar TL tazminat ----

Taşeronlara 2.5 milyar TL tazminat

Taşeronlara 2.5 milyar TL tazminat
24 Kasım 2013 - 08:57 www.finansgundem.com

CHP Genel Başkan Yardımcısı İstanbul Milletvekili Umut Oran Taşeron işçiler ve kıdem tazminatları hakkında açıklamada bulundu

Çalışanların kıdem tazminatı kaldırılarak yerine bir fon kurulacağı ve devletin buna yüzde 25 katkı vermesi konusundaki düzenlemenin milyonlarca çalışanın kıdem tazminatının ‘iç’ edilmesi anlamına geldiğinin ifade eden CHP Genel Başkan Yardımcısı İstanbul Milletvekili Umut Oran, uygulamanın basit bir emeklilik fonuna dönüşeceğini, işverenlerin canı istediği gibi işçi çıkaracağı anlamına geldiğini söyledi.

Kamuda taşeronluk uygulamasının son on yılda yaygınlaştırdığını söyleyen Oran, kamuda 639 bin 788, özel sektörde de 419 bin 466 kişi olmak üzere toplam 1 milyon 59 bin 254 kişinin alt işverende çalıştığını belirtti. Çok zor koşullarda çalışan, haftalık çalışma sürelerine uymayan, yıllık izni, bayram izni olmayan bu işçilerin teker teker dava açarak kazanmaya başladığı bilgisini veren Oran, karayolları bünyesindeki işçilerden 8 bini dava açtığını, bu işçilere verilecek ücretler ve dava masraflarının toplam miktarının 2.5 milyar lirayı bulduğunun söyledi.
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • VATANDAŞ.25 Kasım 2013 00:24

    Bakın arkadaşlar bu ülkenin milleti muhalefet partilerinden eğer başa gelirseniz NELER YAPACAKSINIZ işte millet bunları duymak istiyor sizlerde neler yapabileceğinizi mutlaka ama mutlaka bu halka açıklayınaçıklayınki bu milletinde desteğini lasınız.en büyük destekte EMEKLİLERDEN gelecektir onagöre davranın.