Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Günümüzde pek çok sektörde yaşanan dijital dönüşüm yaşanırken, bu değişimin en büyük unsurlarından biri de bankacılık hizmetleri oldu. Bankalar tarım alanında varlıklarını finansmana erişim açısından geliştirirken; dijital tarım uygulamaları ve destekleriyle farklılaşmaya başladı. Bankaların tarım alanındaki politikaları günden güne dijitalleşirken, akıllı tarım uygulamalarını kendi sistemleriyle birleştiren bankalar, çiftçilere hem akıllı tarım uygulamaları hakkında bilgi sağlıyor hem de çeşitli ödeme seçenekleriyle üreticinin elini güçlendiriyor.
KAYNAK ÇEŞİTLİLİĞİ HER GEÇEN GÜN ARTIYOR
Tarım alanındaki finansman çeşitliliği sayesinde ürün bazında kaynaklarla üretimin devamlılığı destekleniyor. Bankalar, çiftçilerin gübre, zirai ilaç, mazot, yem, tohum ve ekipman ihtiyaçlarını karşılayabilmek için ön ödemesiz, hasatta ödeme ya da esnek ödeme gibi kredi imkanlarının yanı sıra anlaşmalı üye iş yerlerinden alımlar için özel kredi kartları da sunuyor. Ayrıca bankalar, denizlerde, iç sularda ve havuzlarda su ürünleri yetiştiriciliği ile su ürünleri avcılığı faaliyetleriyle uğraşan işletmelerin söz konusu faaliyetlerine yönelik ihtiyaçları için de kredi sağlıyor.
KREDİ STOKU EYLÜL’DE 150 MİLYAR LİRAYI AŞTI
Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) verilerine göre, bankacılık sektörünün tarım ve balıkçılık alanında faaliyet gösteren firmalara kullandırdığı kredilerin stoku eylül sonu itibarıyla 151 milyar 579 milyon lira oldu. Kredi stokunun yüzde 98,2’lik kısmını tarım sektörü kredileri, yüzde 1,8’lik bölümünü balıkçılık alanında kullandırılan krediler oluşturdu. Bankaların tarım ve akıllı tarım alanındaki varlığı yalnızca finansman ve dijital tarafla da sınırlı değil. Özellikle akademik alanda verilen destekler hem Türkiye tarımı hem de çiftçi ve girişimciler için yeni ufuklar açabiliyor.
Sektörde hizmet ağı genişliyor
Pandemi ile birlikte dijital bankacılık, kırsal bölgelerde yaşayan çiftçiler açısından daha da önemli bir hale geldi. Bankalar bu süreçte akıllı tarım alanında yaptıkları atılımla sektörün değişiminde öncü rol oynuyor. Yüksek verimi benimseyen tarım projelerine yönelik olarak hızlı çözümler üretilirken, dijital bankacılık ile banka şubesine gelemeyen müşterilere veya ulaşılamayan kırsal bölgelere de ulaşılıyor.
İş Bankası’ndan çiftçilere destek
Bankalar iklim değişikliği için düğmeye basıyor
Bankacılık hisselerinde ralli!
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.