BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkTarihi dolandırıcılık davasında banka çalışanı suçlu bulundu----

Tarihi dolandırıcılık davasında banka çalışanı suçlu bulundu

Tarihi dolandırıcılık davasında banka çalışanı suçlu bulundu
10 Şubat 2018 - 09:43 www.finansgundem.com

İsviçre tarihinin en büyük finansal suçu olarak kabul gören dava sonuçlandı

Eski Credit Suisse Group AG varlık yöneticisi Patrice Lescaudron zararlarını kapatmak için müşteri hesaplarından para aldığı iddiası ile yargılandığı Cenevre mahkemesince suçlu bulundu.

Lescaudron, üç yargıçlı mahkeme heyeti tarafından 5 yıl hapse mahkum edildi. 54 yaşındaki bankacının 143 milyon İsviçre Frangı ($152 milyon) zarara sebep olduğu, 30 milyon frangı da zimmetine geçirdiği iddianamede yer almıştı.

Fransız vatandaşı olan Lescaudron, 2015’ten bu yana bir Cenevre cezaevinde tutukluydu. Bu süre zarfında savcılar Lescaudron’un izinsiz işlemleri nasıl gerçekleştirdiğini ve müşteri kayıplarını gizlemek için sahte emirleri nasıl gizlediğini araştırmıştı.

Bu işlemler, California merkezli bir ilaç firması fark edene kadar 6 yıl boyunca tespit edilemedi. Bu dava İsviçre tarihinin en büyük finansal suçu olarak tarihe geçti.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • POLAT ALEMDAR10 Şubat 2018 17:38

    ne olacak 5 sene hapis yapar kral gibi yaşar.böyle adamları asacaksın ki bir daha kimse yapmasın.bunlara yardım ve yardımcı olanlar da dahil