BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisTakasbank'a yeni genel müdür----

Takasbank'a yeni genel müdür

Takasbank'a yeni genel müdür
27 Mayıs 2011 - 21:49 www.finansgundem.com

Bank Asya Katılım Bankası'nın kurucu genel müdürü Takasbank Genel Müdürü olarak atandı

Takasbank Genel Müdürü Emin Çatana'nın yerine Murat Ulus atanıyor. Finansgundem'in aylar önce gündeme taşıdığı atamayla ilgili imzalar bugün atıldı.  Finans çevrelerinin yakından tanıdığı bir isim olan Murat Ulus, Egebank döneminden tanınıyor. Bank Asya Katılım Bankası'nın kurucu genel müdürü olan Murat Ulus, daha sonra Ziraat Bankası Yönetim Kurulu'nda da çalışmıştı. Ulus, son olarak İran, Pakistan ve Türkiye'nin kurucu üyeleri olduğu ECOBANK Genel Müdürü olarak görev yapıyordu.
İlk borsa başkanı Muharrem Karslı'nın yeğeni Emin Çatana'nın uzun yıllar genel müdürlüğünü yaptığı Takasbank, 1992 yılında İMKB ve üyelerinin ortaklığıyla İMKB Takas ve Saklama AŞ ismiyle kuruldu. İlk zamanlarda borsa üyelerine sadece takas ve saklama hizmeti veren şirket, 1994 yılında müşteri bazında takas ve saklama hizmeti vermeye başladı, 1996 yılında da Takasbank adıyla sektör bankasına dönüştü.
Finansgundem.com

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)