<
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaTahvil piyasası hareketleniyor!----

Tahvil piyasası hareketleniyor!

Tahvil piyasası hareketleniyor!
13 Temmuz 2014 - 07:09 www.finansingundemi.com

Geçen yıl Gezi olayları ve ardından 17 Aralık rüşvet ve yolsuzluk operasyonu ile kesilen özel sektörün tahvil/bono ihraçları hareketleniyor

Sektör mart ayındaki yerel seçimlerin ardından hareketlenmeye başladı. Bu yılın ilk 6 ayında finans kurumları haricinde 1.031 milyon TL’lik şirket tahvil ihracı yapıldı.
2012 yılında 970 milyon dolar olan ihraçlar, 2013 yılında 3.09 milyar TL’ye çıktı. PhillipCapital Yönetim Danışmanı Saruhan Doğan, piyasa kapanmasaydı, 2013’te ihraç rakamının 10 milyar doları zorlayabileceğini kaydetti.
 
Hedef ilk sıra...
 
Geçen ay Finansbank’tan PhillipCapital’e transfer olan Doğan, özel sektör tahvil ihraçlarına yoğunlaşacaklarını kaydetti. Hedeflerinin PhillipCapital’i bu alanda sektörde ilk sıraya taşımak olduğunu vurgulayan Doğan, özel sektör tahvillerinin borsa ve diğer yatırım araçlarına göre, iyi bir alternatif oluşturabildiğini anlattı.
“Özel sektör tahvil piyasası henüz çok küçük” diyen Doğan, sektörün büyüme potansiyeli taşıdığını kaydetti. Bu tahvilerin iyi analiz edilerek yatırım yapılması gerektiğine değinen Doğan, küçük yatırımcının direkt tahvil almak yerine, bu tahvilleri portföyünde bulunduran fonlara yatırım yapmasının daha doğru olacağını söyledi.
 
‘Faizler düşmeli’
 
Saruhan Doğan, Merkez Bankası’nın faiz politikasıyla ilgili ise şunları söyledi:
“Hükümet faiz düşsün istiyor, çünkü halkın refahından öncelikle o sorumlu. Faiz düşerse mortgage maliyetleri düşecek, konut piyasası başta olmak üzere tüm piyasada bir canlılık olacak, istihdam artacak. ‘Faiz düşerse enflasyon artacak’ endişesini eminim hükümet de taşıyordur ama onlar bu iki değişken arasında bir denge arayışı içinde. Merkez Bankası kanunu ise bankaya sadece enflasyonu gözetme sorumluluğu vermiş. Faizlerin düşmesinden yanayım. Türkiye için hassas rakam büyümedir, enflasyonu elbette kontrol altında tutmalıyız, ama işsizlik pahasına değil.”
Ayfer Yıldız / Milliyet
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)