Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
TKYD toplantısına, Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Borsa İstanbul, Takasbank, Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği (TSPB), Sermaye Piyasası Lisanslama Sicil ve Eğitim Kuruluşu (SPL), Emeklilik Gözetim Merkezi (EGM), Türkiye Sigorta Birliği (TSB), Portföy Yönetimi Şirketleri, Gayrimenkul Portföy Yönetim Şirketleri, Yatırım Kuruluşları ve Emeklilik Şirketleri üst düzey yetkilileri ile Dünya Bankası ve Allianz Global Investors’tan konusunda uzman iki yetkili katıldı.
Toplantıda sektörün temel sorunları, gelişim alanları, yeni düzenlemeler ve beklentilerin yer aldığı “Türkiye Varlık Fonu”, “Yatırım Fonlarında Tercihler ve Trendler”, “Bireysel Emeklilik Sistemi ve Otomatik Katılım”, “Portföy Yönetimi Sektöründe Yeni Ürünler ve Beklentiler” adlı 4 ayrı panel gerçekleştirildi.
Panellerde;
* Eylül 2016 itibarı ile;
- Yatırım fonu yatırımcı sayısının 3.1 milyon kişi
- Bireysel emeklilik sistemi BES katılımcı sayısının 6.5 milyon kişi
- Sektörde toplam fon büyüklüğünün: 110 milyar TL
- Sektörün toplam 10 milyon yatırımcıya hizmet vermekte olduğu
* BES’te Devlet Katkısı ile oluşturulan önemli trendin önümüzdeki yıllarda da devam etmesi beklentisi,
* Bireysel emeklilikte otomatik katılımla beraber gündemde olan, tek bir şirket üzerinde kurulacak ve yönetimin az sayıda portföy yönetimi şirketine verileceği merkezi fon yapısının rekabeti ve katma değeri azaltacağı, dolayısıyla aracı kurumlar, emeklilik şirketleri ve bu piyasadan borçlanarak tahvil ihraç eden şirketlerin uzun dönemde negatif etkileyebileceği,
* Portföy yönetiminin bilgi birikiminin Türkiye Varlık Fonu’nun yönetiminde mutlaka kullanılması,
* Sektörün yıllardır biriktirdiği emek, altyapı ve insan kaynağının bu alandaki faydası,
* Varlık fonunun ülke ekonomisini destekleyen ve bu konuda uzmanlık sahibi Portföy Yönetim Şirketlerinin de içerisinde olduğu bir modelle yürütülebileceği ele alınmıştır.
Etkinliğin açılış konuşmasını yapan TKYD Başkanı ve Ak Portföy Genel Müdürü Dr. Alp Keler, Dünyada ve Avrupa’da portföy yönetimi sektörünün yükselen bir değer olduğu, ekonomiye yarattığı katma değerin ön plana çıktığı ve yapılan düzenlemeler ile destekleyici adımlar atıldığını belirtti.
Keler, Türkiye’de ekonomimizin istikrarlı büyümesi için gelişmiş bir sermaye piyasasına ihtiyacımızın olduğunu, gelişmiş bir sermaye piyasasası için de olmazsa olmaz koşulunun kurumsal yatırımcılar ve portföy yönetimi sektörü olduğunu aktardı.
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.