Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Garanti Bankası tarafından gerçekleştirilen tahsili gecikmiş bireysel alacak satışında, Gelecek Varlık toplam 649,3 milyon TL anaparaya sahip 2 ihaleyi kazandı. Finansal kuruluşlardan satın alınan anapara büyüklüğüyle varlık yönetimi sektöründe lider konumda bulunan Gelecek Varlık'ın son bir ayda portföyüne kattığı anapara tutarı, bu alımla birlikte 1 milyar TL'ye yaklaştı. Toplam tahsilat tutarıyla da sektör lideri olan şirketin, kuruluşundan bu yana devraldığı tahsili gecikmiş alacak tutarı ise 18,7 milyar TL'ye ulaştı.
Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun Ekim ayı verilerine göre, bankacılık sistemindeki kredilerin takibe dönüşüm oranının yüzde 3,5 seviyesinde seyrettiğine ve bu verilerin, mevcut kredilerin tahsilatında önceki dönemlere göre olumsuz bir durum yaşanmadığını gösterdiğine dikkat çeken Gelecek Varlık Genel Müdürü Sezin Ünlüdoğan şunları söyledi:
"Toplam krediler içinde bir grup alacağın geri dönüşünde sorunlar olması, bankacılık sektörü için işin bir parçası. Bu portföylere yatırım yapabilen ve sorunların çözülmesinde ödeme kolaylıkları sunabilen uzman şirketlerin varlığı, süreci hem banka hem de borçlular için kolaylaştırıyor. 2021 yılı genelindeki tahsilat artışımız da doğru çözümler sunmaya devam ettiğimizi ve sağladığımız kolaylıklara müşterilerimizden de olumlu dönüşler alabildiğimizi gösteriyor."
"Çözümlerin çeşitliliği ve farklı kredi gruplarına etkisi arttı"
Mart ayında açıklanan Ekonomi Reform Paketi kapsamında varlık yönetim şirketlerine yönelik planlanan yasal düzenlemelerin sektöre etkisini değerlendiren Ünlüdoğan şunları ifade etti:
"Gerek sektöre uygulanmakta olan bazı vergi istisnalarının süresiz hale gelmesi, gerekse varlık yönetim şirketlerinin fon kurabilmelerinin ve yeni portföy gruplarına yatırım yapabilmelerinin önünün açılması gibi farklı aksiyonlar, pakette öngörülen takvimle uyumlu şekilde tamamlandı. Bu değişimle birlikte hem sağladığımız çözümlerin çeşitliliği arttı hem de bu çözümler farklı kredi gruplarına da uygulanabilir hale geldi. Gelecek Varlık olarak, sektörde 15 yılı aşan tecrübemizle bugüne kadar 500 binden fazla gerçek ve tüzel kişiyi finansal özgürlüğüne kavuşturduk. Devraldığımız yeni portföyleri uzman ekiplerimizle değerlendiriyoruz. Yeni müşterilerimiz için de hızla özel çözümler geliştirerek daha fazla kişiyi finansal özgürlüğüne kavuşturacağız."
Bankaların geleceği fintek şirketlerinde
Dünya Bankası'ndan Türkiye'ye 300 milyon dolar 'jeotermal' kredisi
Nomura: Çin Merkez Bankası ekonomiye destek için yuan satabilir
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.